De Graafschap lijdt gevoelige nederlaag tegen SC Cambuur

Er stond gisterenavond opnieuw een prachtige affiche op het programma van de KKD, namelijk de wedstrijd tussen de rechtstreekse concurrenten De Graafschap en SC Cambuur. Voor beide ploegen was het er een van aanhaken of haken.

De Superboeren startten sterk en hadden in de eerste tien minuten het geluk niet aan hun zijde. Tweemaal werd de paal geraakt. Het was daarom ook zo vreselijk zuur dat de goal aan de andere kant viel. In de 11e minuut kreeg Breij de bal mee van Uldrikis, waarna Breij knap binnentikte: 0-1 voor Cambuur. De vreugde was maar van korte duur. Vijf minuten later was het Basar Önal die vanaf links naar binnen dribbelde en met rechts de bal in de verre hoek schoot. 1-1.

De ploeg van Jan Vreman had het daarna moeilijk. Het kon niet echt door drukken. De kansen, om op voorsprong te komen, waren er voor de ploeg van trainer Henk de Jong. Zo zag Milan Smit zijn inzet gevaarlijk voor langs het doel gaan en belandde een hard schot van Roberts Uldrikis op de vuisten van doelman Mees Bakker.

In de slotfase van de eerste helft was het De Graafschap dat weer wat meer de controle over de wedstrijd kreeg. Zo bracht doelman Yanick van Osch redding op een inzet van Simon Colyn, uit een vrije trap en zagen David Flakus Bosilj en Devin Haen hun pogingen net naast gaan.

(wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

De tactische omzetting die Henk de Jong in de rust deed, viel goed uit voor de Leeuwardenaars. Na 4 minuten spelen is het Marco Tol die raak schoot uit een afgeslagen corner, 1-2.

De Doetinchemmers gaan daarna vol op de aanval spelen. Het is Cambuur die daar bij handig gebruik maakt van de ruimtes die daarbij ontstaan en de controle over de wedstrijd krijgt. Het kreeg daarbij meerdere kansen. Maar zowel Remco Balk als Roberts Uldrikis weten hun kansen niet te verzilveren.

In de 79e minuut was het Roberts Uldrikis die de bal uit een corner tegen de touwen kopte, 1-3. Vlak voor het einde kreeg diezelfde Uldrikis opnieuw een kans, maar de bal werd gepakt door doelman Mees Bakker.

Diep in blessuretijd was het Donny Warmerdam die met zijn doelpunt, nog zorgde voor de aansluitingstreffer. 2-3. Er was echter te weinig tijd om nog verder gevaarlijk te worden en zo nam Henk de Jong de drie belangrijke punten mee naar het hoge noorden.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 8 december 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

De Graafschap - SC Cambuur: 2-3

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Michael Breij (11.), 1-1 Basar Önal (16.), 1-2 Marco Tol (49.), 1-3 Roberts Uldrikis (79.), 2-3 Donny Warmerdam (90+3.)

Arbiter: Dieperink | Toeschouwers: 10.776

Opstelling De Graafschap: Mees Bakker, Jeffry Fortes ©, Jan Lammers (76. Joran Hardeman), Xandro Schenk, Alexander Büttner (28. Levi Schoppema); Philip Brittijn (67. Elie Raterink), Simon Colyn (76. Ezra van der Heiden), Donny Warmerdam; David Flakus Bosilj (76. Lion Kaak), Devin Haen en Basar Önal.

Opstelling SC Cambuur: Van Osch; Tol, Smand, Bergsma (46. Van der Meer), Sylla; Breij (80. Schaapman), De Jong (46. Van Mullem), Van Kaam © (90+1. Kooistra); Balk, Uldrikis en Smit (86. El Hilali).

Gele kaart(en) De Graafschap: Philip Brittijn (39.)

Gele kaart(en) SC Cambuur: Bergsma (35.), Van Mullem (69.)