De Graafschap en FC Dordrecht delen de punten met elkaar

Zorgde een week geleden hevige regenval er nog voor dat de wedstrijd niet doorging, nu was het de sneeuw die bijna spelbreker was in het doorgaan van het duel tussen de nummer 5 en 7 van de KKD. Gelukkig kon mede door de veldverwarming de wedstrijd gisterenavond alsnog doorgang vinden.

Trainer Jan Vreman begon met dezelfde 11 spelers als in Oss. De Superboeren speelden een matige en moeizame eerste helft. Het waren de Schapenkoppen die in de 18e minuut de eerste tik uit deelden. Na knullig balverlies van Donny Warmerdam was het Ilias Seboui die alleen op De Graafschap keeper Mees Bakker afstevende, omspeelde en de 0-1 liet aantekenen.

Voor rust kreeg De Graafschap via Basar Önal, Tristan van Gilst en Simon Colyn een aantal kansen maar doelman Plogmann bleek telkens een grote sta in de weg. De grootste kans was voor spits Devin Haen, maar die hielp de mogelijkheid eigenhandig om zeep.

(wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

Wat voor rust niet lukte, lukte na de pauze wel. In de 49e minuut wordt Basar Önal de diepte ingestuurd door Alexander Büttner. Met een prachtig krul schiet hij beheerst de 1-1 tegen de touwen.

FC Dordrecht was dicht bij een nieuwe voorsprong. Eerst stuitte Mathis Suray op doelman Mees Bakker, niet veel later kwam hij nog een keer in kansrijke positie na geklungel van Jan Lammers.

Ondanks het overwicht zetten de Superboeren er maar weinig tegenover. Kort na zijn invalbeurt was David Flakus Bosilj twee keer dicht bij een treffer. Hij schoot eerst tegen doelman Plogmann op om vervolgens over te schieten.

Omdat ook in de slotfase doelpunten uitbleven eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.