Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap weet in Oss een 0-1 overwinning te boeken

De Graafschap weet in Oss een 0-1 overwinning te boeken

Nadat afgelopen maandag de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht geen doorgang kon vinden, vanwege een onbespeelbaar veld, was de eerstvolgende wedstrijd de uitontmoeting bij Top Oss. Een week geleden liep De Graafschap tegen Jong FC Utrecht (2-0 nederlaag) tegen duur puntenverlies aan.

In Oss kon het team van coach Jan Vreman geen misstap permitteren, daar het in december nog flink aan de bak kan om bij de bovenste ploegen mee te blijven doen. Giovanni Büttner is geblesseerd en nam Tristan van Gilst zijn positie over.

Devin Haen keerde, na eerder enkele invalbeurten, terug in de basisformatie. Donny Warmerdam stond eveneens aan de aftrap, nadat de middenvelder vorige week een schorsing uit zat.

Het eerste schot was van Top Oss. Allemeersch schoot in het zijnet. Al vlot in de wedstrijd nam de uitspelende ploeg de leiding door een rake kopbal van Devin Haen, 0-1. Na een half uur speeltijd was Simon Colyn met een schot dat naast ging. Daarna nog een actie van Basar Önal, maar stuitte op doelman Havekotte.

Een kopbal van Van Leeuwen zorgde voor een makkelijke inname van de bal door keeper Mees Bakker. Vlak voor de rust een goede actie van Basar Önal aan de linkerkant en schoot voorlangs. Vervolgens een schot van Tristan van Gilst recht op de doelman. Namens de thuisploeg schoot invaller Rehmi naast.

In de tweede helft kwam Rick Dekker, oud-speler van De Graafschap, in het veld bij Top Oss. Het eerste gevaar kwam van Top Oss en ging via een speler van De Graafschap naast het doel. Aan de andere kant een afstandsschot van Tristan van Gilst, in de handen van de doelman.

De thuisspelende ploeg kwam meer tot aanvallen toe en zag in Rehmi de persoon om de bal richting het doel van Mees Bakker te krijgen, die handelend kon optreden. Een kopbal van Mulder werd door Mees Bakker overgetikt. Toch kon De Graafschap de voorsprong behouden en wist het met 0-1 te winnen.

De Doetinchemse ploeg neemt de vijfde plaats op de ranglijst in. Komende maandag 4 december volgt het inhaalduel met FC Dordrecht. Bij winst kan de club op gelijke hoogte komen met de nummers twee en drie Roda JC en FC Emmen (32 punten).

Foto: De Graafschap

Vrijdag 1 december 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)


Top Oss - De Graafschap:
0-1 (0-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Devin Haen (5.)

Arbiter: Rozendal  | Toeschouwers: 2.140

Opstelling Top Oss: Havekotte ©; Cox (66. Doumtsios), Van Eijma, Lambrix, Mulder; Pata, Van Leeuwen, Mac-Intosch (46. Dekker), Ladan (35. Rehmi), Kuijpers (56. Van Peer); Allemeersch.

Opstelling De Graafschap: Mees BakkerJeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Jan Lammers, Alexander Büttner (71. Levi Schoppema), Philip Brittijn, Simon Colyn, Donny WarmerdamTristan van Gilst (80. Ezra van der Heiden), Devin Haen (71. David Flakus Bosilj), Basar Önal (80. Huseyin Dogan).

Gele kaart(en) Top Oss-

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Top Oss: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Bijzonderheid: 

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)