Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Jong FC Utrecht zet goede thuisreeks voort tegen De Graafschap

Jong FC Utrecht zet goede thuisreeks voort tegen De Graafschap

Na de interlandbreak stond er voor De Graafschap een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht op het programma. De Domstedelingen kennen een goede thuisserie en werden wedstrijden tegen FC Groningen (1-0), Roda JC (1-0) en SC Cambuur (3-2) gewonnen. Daarnaast twee keer een 1-1 gelijkspel tegen NAC Breda en MVV Maastricht.

Kortom, elf punten op eigen veld tegenover twee punten in uitduels. De Graafschap-coach Jan Vreman kon niet beschikken over de geschorste Donny Warmerdam en nam Lion Kaak de honneurs op het middenveld waar.

Op trainingscomplex Zoudenbalch had De Graafschap moeite om het spel te maken. In het begin nog wel het overzicht met enkele afstandsschoten, maar was het Jong FC Utrecht dat na een half uur speeltijd een goede aanval wist in te zetten, waarna Augustin-Jensen in de rechterhoek raak schoot, 1-0.

Basar Önal was met een actie en een schot net naast de paal, dichtbij de gelijkmaker. Met een 1-0 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamer op. De startfase in het tweede bedrijf leek er op dat de uitspelende ploeg voor de gelijkmaker zou gaan. Kleine en onzorgvuldige aanvallen werden ingezet, maar waren de schoten niet op het doel gericht, maar gingen over of naast. Verdediger Jan Lammers was met een kopbal nog gevaarlijk, maar ging de bal over het doel.

Een vrije trap van Alexander Büttner ging over. Een uitbraak van de thuisploeg leverde bijna een verdubbeling van de score op. De 2-0 stand kwam er in de blessuretijd via Van de Haar. Jong FC Utrecht behaalde met deze overwinning het veertiende punt op eigen bodem en staat nu op een totaal van zestien punten.

De Graafschap deed zowel in de tweede periode als op de reguliere ranglijst slechte zaken en blijft op 26 punten staan. Komende maandag 27 november volgt om 20:00 uur op De Vijverberg het thuisaffiche met FC Dordrecht.

Foto: De Graafschap

Vrijdag 24 november 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)


Jong FC Utrecht - De Graafschap:
2-0 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Tobias Augustinus-Jensen (28.), 2-0 Jesse van de Haar (90+3.)

Arbiter: Hardeman  | Toeschouwers: 452

Opstelling Jong FC Utrecht: Gadellaa, Van Hees, Kooy, Mukeh © (46. Hardley), Held, Andersen, Van der Wegen, Van Eldik (63. Bukala), Blake (63. Rohd Schlichting), Rijks (71. Van de Haar), Augustinus-Jensen (84. Boumenjal).

Opstelling De Graafschap: Mees BakkerJeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Jan Lammers, Alexander Büttner, Philip Brittijn, Simon Colyn (59. Devin Haen), Lion Kaak (71. Stan Wevers), Giovanni Büttner (71. Anis Yadir), David Flakus Bosilj (85. Huseyin Dogan), Basar Önal (71. Tristan van Gilst).

Gele kaart(en) Jong FC UtrechtSchlichting (65.)

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Jong FC Utrecht: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Bijzonderheid: 

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X