Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Winstpartij op Telstar behoudt De Graafschap in de top vijf

Winstpartij op Telstar behoudt De Graafschap in de top vijf

De Graafschap had de laatste twee uitwedstrijden tegen Willem II (4-2) en Jong AZ (0-3) verloren, maar wist op bezoek bij Telstar een 1-2 overwinning te boeken. Door deze winstpartij en de voorgaande thuisoverwinningen op FC Groningen (2-1), FC Eindhoven (2-1) en NAC Breda (1-0) staat de Achterhoekse club op een keurige vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

In Velsen-Zuid nam Jan Lammers centraal achterin de honneurs waar met Xandro Schenk. Hierdoor nam Joran Hardeman, die de laatste twee duels uitstekend in actie kwam, op de bank. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de thuisploeg met een schot van Danzell Gravenberch. De oud-speler van De Graafschap schoot op de paal.

Het was de beginfase dat laagvlieger Telstar, achttiende plaats, met de aanvallende intenties kwam. Na een half uur kwam er een moment van Doetinchemse zijde. Een pass vanaf de linkerkant door Simon Colyn probeerde Phillip Brittijn bij de tweede paal er nog iets van de maken, maar ging de poging naast.

Het team van Jan Vreman zou de tweede helft toch anders voor de dag moeten komen om een resultaat te behalen. Het eerste schot in de tweede helft kwam van Basar Önal, maar ging naast. Een uitbraak van Telstar stelde Gravenberch in staat om gevaar te stichten, echter ging zijn poging ruim voorlangs. Daarna opnieuw Gravenberch met een hakje in het zijnet.

Na ruim een uur speeltijd, kwam De Graafschap op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van Jeffry Fortes werd door David Flakus Bosilj in de verre hoek gekopt. Een vrije trap van Alexander Büttner werd gekeerd door doelman Houweling. In het vervolg deed Basar Önal een poging van afstand en wist bijna de keeper te verrassen, die de bal via de lat over het doel kon tikken.

Uit een hoekschop kwam De Graafschap op een 0-2 voorsprong. De bal werd door Telstar niet goed weggewerkt en kwam voor de voeten van Devin Haen om uit te halen. Zijn eerste treffer, nadat Devin Haen wekenlang er uit lag met een blessure. Dit keer lukte het De Graafschap niet om de nul te houden. De slotfase werd nog spannend daar Tahiri voor de 1-2 aansluitingstreffer zorgde, maar hield De Graafschap stand en zegevierde.

Er volgt nu een interlandperiode. De Graafschap gaat vrijdag 24 november op bezoek naar Jong FC Utrecht.

Foto: De Graafschap

Vrijdag 10 november 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)


Telstar - De Graafschap:
1-2 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 David Flakus Bosilj (60.), 0-2 Devin Haen (81.), 1-2 Mohammed Tahiri (87.)

Arbiter: Van den Kerkhof  | Toeschouwers: 2.463

Opstelling Telstar: Houweling, Apau ©, Oude Kotte, Bakker (73. Koswal), Turfkruier (66. Seedorf), Overtoom, Plat (84. Bouyaghlafen), Augustijns (66. Tahiri), Van de Loo, Gravenberch, Eddahchouri (73. Van den Heerik).

Opstelling De Graafschap: Mees BakkerJeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Jan Lammers, Alexander Büttner (84. Levi Schoppema), Philip Brittijn, Simon Colyn (84. Huseyin Dogan), Donny Warmerdam, Giovanni Büttner (73. Devin Haen), David Flakus Bosilj (89. Blnd Hassan), Basar Önal (73. Tristan van Gilst).

Gele kaart(en) Telstar: Plat (36.), Bakker (70.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Donny Warmerdam (76.), Tristan van Gilst (90+7.)

Rode kaart(en) Telstar: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Bijzonderheid: 

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X