De Graafschap trekt aan het langste eind na blunder NAC-doelman

Opnieuw stond er gisterenavond een interessante subtopper op het programma. De voormalige eredivisionisten De Graafschap en NAC Breda troffen elkaar op een volle De Vijverberg.

De Superboeren zorgden na vier minuten voor het eerste gevaar. Uit een vrije trap is het Joran Hardeman die net naast kopt. Echt grote kansen zijn er het eerste kwartier niet waar te nemen.

De Graafschap toonde wat meer initiatief dan de Brabanders. Met wat schoten van afstand van de neven Büttner op het vijandelijke doel, zorgden ze nog voor de meeste dreiging.

Jammer genoeg moest de wedstrijd na een half uur even tijdelijk gestaakt worden omdat supporters van de Yellow Army het nodig vonden om vuurwerk op het veld te gooien.

Na de tijdelijke onderbreking waren het nog steeds de Blauw Witten die vooropgingen in de strijd. De Bredanaars ontsnappen 7 minuten voor de pauze aan een achterstand nadat een gevaarlijk indraaiende bal van Alexander Büttner, maar net voorbij het doel van NAC gaat.

(wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

Na de theepauze was het opnieuw De Graafschap dat het betere van het spel liet zien. Het was aan doelman Kortsmit te danken dat NAC na een uur spelen niet op achterstand stond. De doelman moest kort achter elkaar twee keer redding brengen op inzetten van Simon Colyn en Basar Önal.

Twintig minuten voor tijd moet hij zich dan eindelijke gewonnen geven. Uit een hoekschop van Alexander Büttner laat hij de bal uit zijn handen glippen. Zijn ketser is daarna een gemakkelijk prooi voor David Flakus Bosilj, die de bal tegen de touwen schiet. 1-0

Tien minuten later is Jeffry Fortes, dichtbij de verlossende 2-0, zijn schot van dichtbij gaat echter net naast. NAC zette daarna nog aan voor een slotoffensief. Het werd daarin wat gevaarlijker, maar wist niet tot de gelijkmaker te komen. De Graafschap wint met 1-0 van NAC Breda.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.