De Graafschap leukt verjaardagfeestje BT'03 op met overwinning

Het was gisterenavond een feestelijke avond op de Vijverberg. Niet alleen wonnen de Superboeren de Blauwwitte clash van FC Eindhoven, maar boven al vierde de Brigata Tifosi, de fanatieke supportersgroep, met een aantal ongekende sfeeracties, haar 20e-jarige verjaardag.

Voorafgaand aan de aftrap werd meteen één van vijf prachtige spandoeken onthuld. Het team van trainer Jan Vreman, dat op een 3-tal posities gewijzigd was, leek hierdoor zeker in de beginfase wel vleugels te hebben gekregen.

(Verslag gaat verder onder de foto)

De wedstrijd was nog maar amper begonnen of de bal lag al bijna achter doelman Brondeel. Uit een voorzet van Basar Önal was Giovanni Büttner dicht bij de opening van het feestbal. In de daaropvolgende beginfase kreeg het via Simon Colyn en Donny Warmerdam nog een aantal doelrijpe kansen. Aan de andere kant was er een speldenprikje van Rottier en zag Kökçü zijn schot naast gaan.

Na een wat rustigere periode in de wedstrijd is het FCE dat in de 35e minuut toeslaat. Uit een lange bal van Van Doorm is het Ogenia de bal breed legt op Rottier, die profiteert van een misverstand in de Grafelijke achterhoede, en de bal tegen het net schiet. 0-1

De Superboeren gingen niet bij de pakken neer zitten en trokken enkele minuten later de stand alweer gelijk. Met een geplaatst schot, van de buiten de 16 meter,is het Donny Warmerdam die voor de gelijkmaker zorgde. 1-1.

Op slag van rust is het Simon Colyn, na een goede combinatie, dicht bij de 2-1 is, maar doelman Brondeel weet zijn inzet te keren.

(Wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

Na de pauze kwam The Joker, ook nog even langs om de BT te feliciteren met een prachtige vuurwerkshow, reden voor leidsman Richard Martens, om de wedstrijd even stil te leggen.

Noch maar amper waren de kruitdampen opgetrokken toen de Eindhoven doelman reddend moest optreden op een knal van Giovanni Büttner. Kort daarop is het 2-1. Uit een van richting veranderd schot van Alexander Büttner is het Simon Colyn die voor de voorsprong zorgt.

De Superboeren waren in het vervolg van de 2e helft de bovenliggende partij. Het kreeg via Basar Önal, met een vlammend schot, nog een goede mogelijkheid om de score verder uit te bouwen. FC Eindhoven dat in de slotfase nog wat aanzette kon echter niet meer gevaarlijk worden.

En zo eindigde deze prachtige feestavond in een 2-1 overwinning voor de Superboeren.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(Wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 27 oktober 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

De Graafschap - FC Eindhoven: 2-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Evan Rottier (35.), 1-1 Donny Warmerdam (40.), 2-1 Simon Colyn (54.)

Arbiter: Martens | Toeschouwers: 10.983

Opstelling De Graafschap: Mees Bakker, Jeffry Fortes ©, Jan Lammers, Xandro Schenk, Alexander Büttner, Philip Brittijn, Simon Colyn (90+1. Lion Kaak), Donny Warmerdam, Giovanni Büttner (71. Tristan van Gilst), David Flakus Bosilj (71. Hüseyin Dogan) en Basar Önal (76. Mimoun Mahi).

Opstelling FC Eindhoven: Brondeel; Ogenia (70. Priske Flyger), Amevor ©, Limouri, Seedorf (61. Persyn), Dahlhaus; Van Doorm (70. Garden), Dorenbosch, Kökçü, Simons; Rottier.