Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Jong AZ in Wijdewormer te sterk voor De Graafschap

Jong AZ in Wijdewormer te sterk voor De Graafschap

Na de 2-1 thuisoverwinning afgelopen vrijdag tegen FC Groningen, liet De Graafschap het na om tegen bij een lastige tegenstander Jong AZ punten mee naar huis te nemen. Op het AFAS trainingscomplex in Wijdewormer werd een 3-0 nederlaag geïncasseerd.

De ploeg van trainer Jan Vreman begon in dezelfde basisformatie als tegen FC Groningen. Toch kwam de eerste dreiging namens de thuisploeg. Donny Warmerdam was voor de eerste poging namens de uitspelende partij.

Een vrije trap van Alexander Büttner ging bij de tweede paal naast. Daarna was Poku gevaarlijk en moest doelman Mees Bakker handelend optreden. De rust werd op 0-0 gehouden. In het tweede bedrijf keerde Rio Hillen niet terug op het veld en was Jan Lammers zijn vervanger.

Een kopbal van Jan Lammers ging naast en werd het schot van Basar Önal geblokt. Uit een strafschop bracht Mexx Meerdink de stand op 1-0. En daarna leek het duel al beslist. Addai zag zijn schot via het scheenbeen van Xandro Schenk in het doel gaan, 2-0.

Om voor de aansluittreffer te zorgen waren invallers Flakus Bosilj en Mimoun Mahi dichtbij een treffer. In de slotminuut counterde Jong AZ zich naar de 3-0 welke door Reverson werd binnen geschoten.

Een pijnlijke nederlaag voor de Superboeren, die daardoor van plek acht naar plaats elf zakt. Komende vrijdag op De Vijverberg de volgende wedstrijd. Dan komt de nummer vier FC Eindhoven op bezoek. Aanvang 20:00 uur.

Foto: De Graafschap

Maandag 23 oktober 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)


Jong AZ - De Graafschap:
3-0 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Mexx Meerdink (53./strafschop), 2-0 Jayden Addai (57.), 3-0 Damienus Reverson (90+2.)

Arbiter: Puts  | Toeschouwers: 575

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro, Van Aken, Goes ©, Dekker, Stam, Kwakman (65. Mastoras), Smit (83. Koster), Schouten, Addai (65. Daal), Meerdink (83. Reverson), Poku (65. Kewal).

Opstelling De Graafschap: Mees BakkerJeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Rio Hillen (46. Jan Lammers), Alexander Büttner (59. Levi Schoppema), Lion Kaak (59. David Flakus Bosilj), Philip Brittijn (72. Mimoun Mahi), Donny Warmerdam, Tristan van Gilst (59. Giovanni Büttner), Simon ColynBasar Önal.

Gele kaart(en) Jong AZ: Schouten (63)

Gele kaart(en) De Graafschap: Donny Warmerdam (48.), Basar Önal (58.), Jan Lammers (73.)

Rode kaart(en) Jong AZ: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Bijzonderheid: 

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X