De Graafschap wint de subtopper in de KKD-divisie tegen FC Groningen

Na de interlandperiode hervatte De Graafschap gisterenavond de competitie tegen FC Groningen. In het basiselftal van de Superboeren liet trainer Jan Vreman Tristan van Gilst zijn basisdebuut maken op een volle Vijverberg.

Na de uitreiking van het bronzen schild aan Basar Önal, hij werd verkozen tot het Beste Talent van de eerste periode, ging de bal rollen.

De Graafschap begon sterk. Zo kreeg het in de eerste paar minuten een paar riante kansen om de score te openen. Op aangeven van Jeffry Fortes schiet Basar Önal van buiten het strafschopgebied bijna raak, ziet niet veel later Philip Brittijn zijn inzet gekeerd worden door de keeper en gaat een poging van Jeffry Fortes, van buiten het strafschopgebied, naast het doel.

Na een kwartier is het dan raak. Uit een prachtige aanval van Philip Brittijn, komt de bal bij Basar Önal, die het leder aflegt op Simon Colyn, die de bal in de linkerbenedenhoek schiet. 1-0.

Na het doelpunt komt de Trots van het Noorden wat beter in het spel. Het ziet in de 26e minuut een kopbal van Marvin Peersman, uit een hoekschop van Leandro Bacuna, net naast het doel gaan.

Vijf minuten voor rust komt de ploeg van trainer Dick Lukkien op gelijke hoogte. Na een overtreding van Lion Kaak mogen de Groningers een vrije trap nemen. Op aangeven van Leancro Bacuna is het Marco Rente die de bal in het doel kopt. 1-1.

In de extra tijd van de eerste helft krijgt Tristan van Glist nog een flinke kans, maar raakt de bal niet goed genoeg, en ziet zijn poging over het doel gaan.

(wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

Na de rust zijn het opnieuw de Superboeren die de bovenhand voeren. In de 54e minuut is het opnieuw raak. Het is Marco Rente die een overduidelijke overtreding maakt op Alexander Büttner, binnen het 16 meter gebied. Alexander Büttner gaat zelf achter de bal staan en schiet hem keihard door het midden raak. 2-1.

De Noordelingen gaan daarna, net als in de eerste helft, in de achtervolging. Zo kreeg Johan Hove een goede schietkans, maar schiet de bal over. Een minuut later is het Kevin van Veen, die vrij baan naar het doel krijgt, de opspringende bal zorgde bij zijn uithaal voor een afzwaaier.

In het slotoffensief kregen invaller Kristian Lien en Bacuna nog een goede kopmogelijkheden, maar de Superboeren overeind te blijven, en tot de gelijkmaker kwam het niet meer.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

(meer foto's volgen in de loop van het weekend in ons fotoalbum)

Vrijdag 20 oktober 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

De Graafschap - FC Groningen: 2-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Simon Colyn (14.), 1-1 Marco Rente (40.), 2-1 Alexander Büttner (54. / strafschop)

Arbiter: Lindhout | Toeschouwers: 11.379

Opstelling De Graafschap: Mees Bakker, Jeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Rio Hillen, Alexander Büttner (72. Jan Lammers); Lion Kaak, Philip Brittijn (84. Mimoun Mahi), Donny Warmerdam; Tristan van Gilst (68. Giovanni Büttner), Simon Colyn (68. David Flakus Bosilj) en Basar Önal (84. Hüseyin Dogan).

Opstelling FC Groningen: Verrips; Rente, Balker, Peersman, Määttä (74. Emeran); Hove, Bacuna ©, Pelupessy (67. De Jonge); Van Bergen (67. Prins), Van Veen en Postema (83. Lien).

Gele kaart(en) De Graafschap: Hillen (81.)