Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap geeft voorsprong binnen enkele minuten uit handen

De Graafschap geeft voorsprong binnen enkele minuten uit handen

Een mooi affiche vrijdagavond tussen Willem II en De Graafschap. Beide ploegen staan op veertien punten. Bij De Graafschap keerde Mees Bakker terug in het doel. De eerste mogelijkheid met een kopbal was voor Willem II-speler Hilterman.

Bij een goede aanval aan de linkerkant kwam De Graafschap op een 0-1 voorsprong. Alexander Büttner gaf voor, waarbij Basar Önal bij de eerste paal kon binnen tikken. Verreth schoot van afstand en leverde dat een hoekschop op. Dat resulteerde in de 1-1 gelijkmaker, nadat Rio Hillen de bal via zijn achterhoofd in eigen doel kopt.

Vlak voor de rust een aanval van Willem II. Joosten gaf voor op Hilterman, maar de kopbal gaat over het doel. In het tweede bedrijf weet Jeffry Fortes een voorzet te geven op Simon Colyn, maar keert doelman Smits deze poging.

Een vrije trap van Alexander Büttner werd door Rio Hillen voor het doel gekopt. Jeffry Fortes schoot tegen een tegenstander, maar in de kluts kwam de bal voor de voeten van Simon Colyn wat de 1-2 opleverde.

Een kwartier voor tijd gebeurde er veel. Invaller Bokila kwam bij Willem II binnen de lijnen en wist vlot achter elkaar twee keer trefzeker te zijn en de achterstand naar een Tilburgse voorsprong te zetten, 3-2. Enkele minuten later ging De Waal op het doel af en wist de bal onder doelman Mees Bakker te schieten en de eindstand op 4-2 te brengen.

Een domper voor het team van coach Jan Vreman. Willem II vestigt zich in de top vijf. De Graafschap neemt plek zeven in bezit. Vrijdag 20 oktober is de eerstvolgende wedstrijd. Op De Vijverberg is om 20:00 uur FC Groningen de tegenstander.

Foto: De Graafschap

Vrijdag 6 oktober 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)


Willem II - De Graafschap:
4-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Basar Önal (22.), 1-1 Rio Hillen (28, e.d.), 1-2 Simon Colyn (56.), 2-2 Bokila (77.), 3-2 Jeremy Bokila (79.), 4-2 Max de Waal (82.)

Arbiter: Van Boekel  | Toeschouwers: 13.515

Opstelling Willem II: Smits, Heerkens ©, Behounek, Schouten, Sigurgeirsson, Verreth, Bosch, Meerveld, Svensson, Hilterman, Joosten.

Opstelling De Graafschap: Mees BakkerJeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Rio Hillen, Alexander Büttner, Lion KaakPhilip Brittijn, Donny Warmerdam, Basar Önal, Simon Colyn, David Flakus Bosilj.

Gele kaart(en) Willem II: Sigurgeirsson

Gele kaart(en) De Graafschap: Donny Warmerdam

Rode kaart(en) Willem II: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Bijzonderheid: 

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X