Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Enerverend schouwspel eindigt in remise

Enerverend schouwspel eindigt in remise

Voetbal zoals voetbal gespeeld moet worden. Gisterenavond spreiden de 22 acteurs op een volle Vijverberg een verrukkelijk schouwspel ten toon op de mat. Enige dissonant op deze prachtige voetbalavond was dat de stand na 90 minuten nog steeds 0-0 was.

Tot bijna iedereens verrassing stond Feyenoord huurling Thijs Jansen gisterenavond onder de lat bij de Superboeren. Reden was dat eerste doelman Mees Bakker tijdens de warming-up geblesseerd raakte aan zijn hoofd. De reservedoelman keepte een soevereine wedstrijd en hield in zijn eerste officiële wedstrijd een clean sheet.

De ploeg van Jan Vreman opende sterk. In de eerste 10 minuten was het de bovenliggende partij. Het kreeg, in die beginfase, een drietal kansen via Basar Önal (2x) en Simon Colyn. Doelpunten leverde het echter niet op.

Het eerste gevaar van de Koempels kwam van Schmid, die de bal in het zijnet schoot, na balverlies van Jeffrey Fortes.  Direct daarop werd de wedstrijd een kwartier gestaakt doordat Roda supporters een 2-tal bekers met bier op veld gooiden.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Na de hervatting waren het de Limburgers die een tweetal kansen kregen. De beste kansen waren echter voor de Doetinchemmers. Zo noteerden we een grote kans voor David Flakus Bosilj, na een mooie pass van Basar Önal. In de 37e minuut was het Rodney Kongolo die de Vijverberg even liet schrikken. Zijn doelpunt werd tot ieders opluchting afgekeurd wegens buitenspel.

Met nog 5 minuten te gaan tot aan de rust laat doelman Thijs Jansen nog even zijn grote klasse zien. Zo brengt hij niet alleen redding op een inzet van Koglin, maar ook op de inzetten van Zauner en Schmid. Aan Graafschap zijde was Simon Colyn nog dichtbij de 1-0.

Na de rust gebeurde er iets meer voor beide doelen. Simon Colyn, was 10minuten na rust, dicht bij een doelpunt, maar zijn schot gaat net langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later moet Roda verdediger Reith een kopbal van Jeffry Fortes van de lijn halen.

De Superboeren bleven na die 2 kansen de druk opvoeren op het Roda doel. Het kreeg via David Flakus Bosilj ,Simon Colyn en Rio Hillen nog een aantal mogelijkheden maar komen allen niet tot scoren.

Ook in het slotoffensief komen beide ploegen niet tot scoren en zo eindigde een prachtige voetbalavond in 0-0.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(Wedstrijdstatistieken na de foto's)

Vrijdag 29 september 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

De Graafschap - Roda JC Kerkrade: 0-0

Doelpuntenmaker(s):

Arbiter: Van den Kerkhof | Toeschouwers: 11.853

Opstelling De Graafschap: Thijs Jansen; Jeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Rio Hillen, Alexander Büttner; Lion Kaak, Philip Brittijn (80. Anis Yadir), Donny Warmerdam; Basar Önal (80. Tristan van Gilst), Simon Colyn (86. Hüseyin Dogan) en David Flakus Bosilj.

Opstelling Roda JC Kerkrade: Bucker; Reith, Didden, Koglin, Bijleveld; Kongolo ©, Ould-Chikh (90+2. Džepar), Spieringhs; Ouaissa (74. Van der Heide), Schmid (64. Güçlu) en Peña Zauner (64. Daneels).

Gele kaart(en) De Graafschap: Brittijn (33.), A. Büttner (48.), Kaak (55.)

Gele kaart(en) Roda JC Kerkrade: Sibum (64.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Roda JC Kerkrade:

Bijzonderheid:

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - X (Twitter)


Instagram X (Twitter) 

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap


Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X