Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Invallers Warmerdam en Lammers trefzeker bij 1-2 winst op MVV

Invallers Warmerdam en Lammers trefzeker bij 1-2 winst op MVV

Het was De Graafschap gelukt om zondagmiddag 24 september de derde overwinning op een rij te boeken. Eerder werden de duels met Jong PSV (1-3) en Helmond Sport (2-1) gewonnen. Ook nu een 1-2 eindstand op bezoek bij MVV Maastricht, waarbij de ploeg van coach Jan Vreman een achterstand goed maakte door twee treffers van invallers.

De beginfase was voor de thuisploeg MVV en kregen Kostons en Slegers goede kansen op de openingstreffer. Aan de andere kant een poging van Philip Brittijn. Met een schot van afstand bracht Tasci na een half uur spelen de 1-0 voor MVV Maastricht.

Rio Hillen verliet daarna het veld wegens een blessure en was Jan Lammers zijn vervanger. De Graafschap diende nog in het eerste bedrijf een tweede wissel toe te passen. Donny Warmerdam verving vlak voor rust de geblesseerde Giovanni Büttner.

Enkele minuten later een goede aanval van De Graafschap. De bal kwam voor het doel en invaller Donny Warmerdam zette de 1-1 op het scorebord. De blauw-witte formatie nam meer de regie in handen en kwam in de tweede helft direct met een aantal mogelijkheden.

Al snel viel uit een hoekschop de 1-2 te noteren. Wederom een invaller van de eerste helft. Jan Lammers kopt namelijk keurig bij de tweede paal binnen. Dit hielp de Superboeren om in het vervolg rustig verder te spelen en tot nieuwe kansen te komen.

Een uittrap van doelman Mees Bakker kwam voor de voeten van David Flakus Bosilj, maar zijn schot ging naast. Daarna nog een voorzet van Donny Warmerdam op Philip Brittijn die net niet bij de bal kan komen. De laatste goede poging van De Graafschap was een schot van afstand door David Flakus Bosilj.

Door de 1-2 overwinning in Maastricht weet De Graafschap zich in de top vijf te vestigen en kent een achterstand van vijf punten op koploper Roda JC. Mooi detail is dat de club uit Kerkrade vrijdag 29 september om 20:00 uur de tegenstander is op De Vijverberg.

Foto: De Graafschap

Zondag 24 september 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)


MVV Maastricht - De Graafschap:
1-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Tunahan Tasci (28.), 1-1 Donny Warmerdam (43.), 1-2 Jan Lammers (52.)

Arbiter: Nagtegaal  | Toeschouwers: 5.629

Opstelling MVV MaastrichtMatthys, Zeegers (74. Labylle), Aktas, Coomans, Schenk, Smeets (73. El Basri), Souren ©, Kleinen (87. Buifrahi), Slegers (58. Livramento), Kostons, Tasci (73. Remans)

Opstelling De Graafschap: Mees BakkerJeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Rio Hillen (29. Jan Lammers), Alexander Büttner (81. Levi Schoppema), Lion Kaak, Simon Colyn (81. Elie Raterink), Philip BrittijnGiovanni Büttner (42. Donny Warmerdam), David Flakus BosiljBasar Önal

Gele kaart(en) MVV Maastricht-

Gele kaart(en) De Graafschap: Donny Warmerdam (71.)

Rode kaart(en) MVV Maastricht: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Bijzonderheid: 

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X