Nieuwe 3 punter voor de Superboeren

De Graafschap heeft gisteren in eigen huis opnieuw 3 punten kunnen bijschrijven. Op de Vijverberg werd Helmond Sport met 2-1 verslagen. Grote man aan Doetinchemse zijde was Basar Önal die beide doelpunten voor zijn rekening nam.

De Superboeren waren van het eerste fluitsignaal af de bovenliggende partij. Al meteen in de eerste minuut kreeg het via Donny Warmerdam een grote kans om de score te openen. Na 10 minuten was het doelman Van der Steen die de Brabanders in de race hield met een tweetal goede reddingen op inzetten van Giovanni Büttner.

Het duurt tot aan de 25e minuut voordat de ploeg van trainer Bob Peeters wat onder de druk van de Graafschap uitkomt. Het kreeg kort achter elkaar een tweetal hoekschoppen te nemen maar gevaar leverde dit niet op.

In de 27e minuut was het Jeffry Fortes, die met een prachtige bal Giovanni Büttner, de diepte instuurde. Zijn lob was opnieuw een prooi voor doelman Van der Steen. In de 35e minuut ontsnapte de ploeg van trainer Jan Vreman aan een achterstand. Het waren de Kattenmeppers die er razendsnel uit kwamen. Met een geweldige sliding voorkwam Alexander Büttner, dat Mallahi de bal kon intikken na een voorzet van Amuzu.

Met nog 5 minuten op de klok kreeg Basar Önal een aardige kans. Zijn volley gaat echter ruim over het doel. Op slag van rust is het dan wel raak. Een fraaie steekpass van Alexander Büttner kwam terecht bij Basar Önal die de rust bewaarde en met een prachtig schot de 1-0 laat aantekenen.

(verslag gaat veder onder de foto's)

Tien minuten na de pauze was het opnieuw Basar Önal, die het publiek in extase bracht. Een verre ingooi werd slecht uitverdedigd door de Helmonders en vanaf een meter op of 10 was het Basar Önal die de bal het doel in schoof. 2-0

Kort daarna komen de Brabanders opnieuw goed weg toen David Flakus Bosillj op de lat schoot. Direct daarna is het Philip Brittijn die zijn schot net naast zag gaan.

In de minuut daarop is het scheidsrechter Bas Nijhuis die 3 gele kaarten uitdeelde aan Helmond spelers die verhaal kwamen halen na een actie waarbij Amuzu op de rand van het strafschopgebied werd neergelegd nadat hij een uitgegooide bal van keeper Mees Bakker had onderschept.

Met nog 10 minuten op de klok was het Helmond Sport dat meer aandrong. Een tweetal kansen van Martijn Kaars en Michel Ludwig leverden echter geen gevaar op.

De tegentreffer viel alsnog. Na slecht uitverdedigen aan Graafschap zijde is het Alvaro Marin die volledig vrijstaan de bal uit een voorzet van Mees Kreekels tegen de touwen schiet. Eindstand 2-1.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Maandag 18 september 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

De Graafschap - Helmond Sport:
2-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Basar Önal (45.), 2-0 Basar Önal (55.), 2-1 Alvaro Marin (90.)

Arbiter: Nijhuis | Toeschouwers: 8.425

Opstelling De Graafschap: Mees Bakker, Jeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Rio Hillen, Alexander Büttner, Lion Kaak, Philip Brittijn (87. Anis Yadir), Donny Warmerdam; Giovanni Büttner (67. Ezra van der Heiden), David Flakus Bosilj (74. Hüseyin Dogan) en Basar Önal (87. Blnd Hassan).

Opstelling Helmond Sport: Van der Steen ©; Van Vlerken, Van Den Eynden, Kreekels, Schroijen (61. Culhaci); Ostrc (61. Ludwig), Botos (77. Lorentzen), Chacon; Amuzu (85. Essakkati), Kaars en Mallahi (61. Marin).