Ondanks moeizame 1e helft en achterstand, 1-3 winst op Jong PSV

Na de interlandweek kon De Graafschap weer uitkomen in competitieverband. In Eindhoven was Jong PSV de tegenstander. Het beloftenteam kent een goede start van het seizoen met een vierde plaats met negen punten. De start van de wedstrijd was voor de thuisploeg.

Na een uittrap van doelman Mees Bakker kreeg Jong PSV balbezit, maar de poging van afstand ging over. Aan de andere kant was het Jeffry Fortes met een kopbal in het zijnet. Vervolgens pogingen van de Eindhovenaren, maar de 0-0 bleef vooralsnog staan.

Totdat er in de achttiende minuut een hoekschop van Jong PSV naar de zijkant werd gewerkt. Een nieuwe voorzet was uiteindelijk voor Abed voldoende om uit te halen en in de verre hoek binnen te schieten, 1-0.

Een foutieve pass van Dams leverde balbezit op voor Basar Önal en na een goede actie kwam de bal voor de voeten van Philip Brittijn met de 1-1. In het slot van de eerste helft liet opnieuw Jong PSV zich voorin zien. De Graafschap kende alleen een schot van afstand van Donny Warmerdam.

De ploeg van coach Jan Vreman begon beter aan de tweede helft en na vijf minuten was het al raak. Een voorzet van Alexander Büttner werd door David Flakus Bosilj via de onderkant lat over de doellijn geschoten en vervolgens via de paal er weer uit, maar de treffer werd geteld, 1-2.

Basar Önal met een schotkans, maar werd gekeerd door keeper Schiks. Daarna een verkeerde opbouw van Jong PSV waarbij doelman Schiks de bal in de voeten speelt van Ezra van der Heiden, die gemakkelijk de 1-3 eindstand op het scorebord zet. In de slotminuut had Alexander Büttner een schot van afstand, maar werd gekeerd door Schiks.

Door de overwinning weet De Graafschap zich weer in de middenmoot te nestelen met zeven behaalde punten. Komende maandag 18 september spelen de Superboeren een thuisduel op De Vijverberg tegen Helmond Sport. De aftrap is 20.00 uur.

Vrijdag 15 september 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

Jong PSV - De Graafschap: 1-3 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Tai Abed (18.), 1-1 Philip Brittijn (29.), 1-2 David Flakus Bosilj (50.), 1-3 Ezra van der Heiden (83.)

Arbiter: Vos  | Toeschouwers: 587

Opstelling Jong PSVSchiks; Kwaaitaal (88. Uneken), Van de Blaak (64. Van den Heuvel), Dams, Tytens; Jiménez (64. Gilbert), Nassoh ©, Land; Abed, Van Duiven en Bars

Opstelling De Graafschap: Mees BakkerJeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Rio Hillen, Alexander Büttner, Lion Kaak, Donny Warmerdam (87. Anis Yadir), Philip BrittijnGiovanni Büttner (65. Ezra van der Heiden), David Flakus Bosilj (87. Sam Bisselink), Basar Önal (81. Hüseyin Dogan)

Gele kaart(en) Jong PSVLand (42.), Abed (89.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Basar Önal (39.), Alexander Büttner (89.)