Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

VVV-Venlo wint thuisduel met 2-0 van De Graafschap

VVV-Venlo wint thuisduel met 2-0 van De Graafschap

Waar de start van het seizoen van De Graafschap aardig begon, staat de ploeg er na de twee nederlagen op rij minder goed voor. Thuis tegen ADO Den Haag een doelpuntloos gelijkspel en vervolgens een uitzege bij Jong Ajax (1-2). Vorige week de eerste nederlaag tegen FC Emmen (0-1) en tegen VVV-Venlo nu een 2-0 verlies.

Coach Jan Vreman liet David Flakus Bosilj in de basis starten, waardoor Donny Warmerdam op de bank plaats nam. De eerste kans van de wedstrijd was een kopbal van David Flakus Bosilj. Een handsbal van VVV-Venlo in het strafschopgebied leverde een penalty, maar Alexander Büttner liet de kans onbenut en keerde doelman De Boer de strafschop.

Vervolgens werd de thuisploeg wat dreigender in de aanval met enkele kansen. Een kopbal van Rio Hillen werd over het doel getikt. Een schot van Allouch ging net naast het doel. Daarna was het wel raak en werd een voorzet door Kosidis binnen gekopt, 1-0.

VVV-Venlo kwam in het tweede bedrijf met een grote kans, waarbij keeper Mees Bakker handelend moest optreden en de bal voor de doellijn weg kon houden. Simon Colyn maakte uit het niets een elleboogbeweging naar de tegenstander. De scheidsrechter toonde direct de rode kaart en moest De Graafschap met tien man verder.

Dat zorgde er voor dat de ploeg van Rick Kruys op zoek ging naar de 2-0. Verschillende pogingen werden er gedaan, waarbij Mees Bakker ook diverse keren kon optreden om het lederen projectiel tegen te houden. Vanaf de strafschopstip werd de wedstrijd definitief beslist door wederom Kosidis, 2-0.

In de slotfase maakte Giovanni Büttner zijn opwachting en tevens debuut voor de Superboeren. In de slotfase kon De Graafschap niet herpakken om voor de aansluitingstreffer te zorgen.

Vrijdag 15 september staat de volgende uitwedstrijd voor De Graafschap op de planning. Dan is in Eindhoven Jong PSV de tegenstander.

Foto: De Graafschap

Vrijdag 1 september 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

VVV-Venlo - De Graafschap: 2-0 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Michalis Kosidis (33.), 2-0 Michalis Kosidis (81./pen)

Arbiter: Bos  | Toeschouwers: 4.953

Opstelling VVV-Venlo: De Boer, Rutten (90+1. Lathouwers), Ketting ©, R. Janssen, S. Janssen, Kluskens (84. Sedlá?ek), Smans (88. Doesburg), Sierra, Kaastrup (84. Hegi), Kosidis, Allouch (84. Verheijen).

Opstelling De Graafschap: Mees BakkerJeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Rio Hillen, Levi Schoppema, Philip Brittijn (73. Ezra van der Heiden), Simon Colyn, Alexander Büttner (84. Lion Kaak), Basar Önal (Giovanni Büttner), Mimoun Mahi (62. Donny Warmerdam), David Flakus Bosilj (73. Elie Raterink)

Gele kaart(en) VVV-Venlo: Kluskens (18.), R. Janssen (51.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Basar Önal (36.)

Rode kaart(en) VVV-Venlo: -

Rode kaart(en) De Graafschap: Simon Colyn (52.)

Bijzonderheid: 

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X