De Graafschap slikt eerste thuisnederlaag

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Emmen werd op een goedgevulde en sfeervolle Vijverberg een minuut stilte in acht genomen Herman Schutte, Erelid van zowel De Graafschap en SV Superboeren. Herman was tevens één van de eerste oprichters van de supportersvereniging.

In de beginfase zien we aan beide kanten wat kansen om de score te openen. Zo kopte Simon Colyn al vroeg in de wedstrijd over na een voorzet van Basar Önal. De eerste echt grote kans was voor de bezoekers. Het is doelman Mees Bakker die in een op een situatie uitstekend redding brengt op een inzet van Desley Ubbink. Even later ontsnapt De Graafschap opnieuw, nu is het El Messaoudi die van dichtbij bijna de score opent. Zijn inzet wordt tot corner verwerkt.

In het tweede gedeelte van de eerste helft kregen de Superboeren wat meer kansen. De eerste mogelijkheid is die van Philip Brittijn. Uit een lage voorzet vanaf links kan hij de bal net niet in het doel schieten bij de tweede paal. Even daarna moet Emmen doelman Hoekstra ingrijpen op een kopbal van Rio Hillen na een goed aangesneden vrije trap van Alexander Büttner. Vijf minuten daarna is Mimoun Mahi, dichtbij zijn 1e doelpunt voor de Doetinchemmers, maar via een Drents been schiet hij de bal voorlangs het doel.

(wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

Na de pauze komt net als tegen Jong Ajax David Flakus Bosilj, Mimoun Mahi aflossen. Veel kansen kunnen we na de theepauze niet noteren. Nieuweling Simon Colyn is er op rechts doorheen en krijgt de grootste kans van de wedstrijd, het is doelman Hoekstra die de bal voor de voeten van de spits weet weg te plukken.

In de slotfase gaat FC Emmen er dan toch nog van door met de zege. Uit een steekpass van Brouwers is het Ben Scholte die de bal hard en laag in het doel schiet. 0-1.

In de slotfase zette de ploeg van trainer Jan Vreman alles op alles om er nog een gelijk spel uit te slepen. Het waren de Rood-Witten die standhielden en hun eerste overwinning van het seizoen boekten.