Superboeren trakteren FC Bocholt op een 5-1 nederlaag

Opnieuw was Sportpark Zuid in Aalten deze voorbereiding het decor van een oefenwedstrijd van de manschappen van Jan Vreman. Dit keer was het, de op het 4e niveau van Duitsland acterende, FC Bocholt te gast.

De Superboeren die gedurende de gehele wedstrijd de sterkere was, kwam al snel op voorsprong. Binnen de 5 minuten was het Anis Yadir die met een mooie bal achter zijn standbeen langs het doel weet te treffen na een schitterende voorzet van Devin Haen. 1-0

Pas in de 10e minuut zien we enig gevaar voor het Graafschappelijke doel. Een inzet van Bocholtse aanvaller Fakhro wordt eenvoudig onschadelijk gemaakt door doelman Mees Bakker.

In de daaropvolgende 10 minuten was het tweemaal kort achter elkaar raak voor de Doetinchemmers. Eerst was het Rio Hillen, die de bal uit een voorzet van Tristan van Gilst, van dichtbij binnengleed. 2-0.  Luttele minuten later is het Devin Haen die met een goed schot de 3-0 laat aantekenen.

De blauwwitte Zebra’s kregen daarna nog een aantal mogelijkheden, oa via Tristan van Gilst en Devin Haen, om de marge te verhogen maar de bal ging niet tussen de palen.

Na een overtreding in het 16 meter gebied zorgt Fakhro voor het enige tegendoelpunt deze middag. 3-1 Tristan van Gilst is daarna dichtbij de 4-1 maar schiet jammer genoeg naast.

Voor het rust signaal, (2 x60 minuten) wordt het nog 5-1. Eerst is het Basar Önal die met een geplaatst schot doelman Fox weet te verrassen, een minuut later is het Tristan van Gilst, die uit een steekbal van Anis Yadir, het leder beheerst tegen de touwen schiet. 5-1.

(verslag gaat verder onder de foto's)

Na de pauze valt er weinig meer te beleven. Pas in de 82e minuut is er weer wat beleving. Een voorzet van Ezra van der Heiden bereikt Stan Wevers die zijn inzet een meter of 2 naast het doel van FC Bocholt ziet gaan. Lion Kaak is met een kopbal nog een keer dicht bij een treffer maar de bal werd eenvoudig gepakt door de Duitse doelman.

Ook Blnd Hassan had nog kunnen scoren maar mikt net naast. Aan de andere kant krulde Mergim Fejzullahu de bal net naast. De laatste kans was voor Blnd Hassan, die van net buiten de zestien met een geplaatst schot probeerde te scoren, maar zijn inzet voorlangs zag gaan.

Meer foto's rond deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Zaterdag 22 juli 2023 (Oefenprogramma 2023-2024)

De Graafschap - FC Bocholt: 5-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Anis Yadir (5.), 2-0 Rio Hillen (15.), 3-0 Devin Haen (17.). 3-1 Malek Fakhro (42. / strafschop), 4-1 Basar Önal (53.), 5-1 Tristan van Gilst (55.)

Opstelling De Graafschap - eerste helft: Mees Bakker; Jeffry Fortes ©, Joran Hardeman, Xandro Schenk, Rio Hillen; Donny Warmerdam, Anis Yadir, Alexander Büttner; Basar Önal, Devin Haen en Tristan van Gilst.

vpstelling De Graafschap - tweede helft: Ties Wieggers; Jeffry Fortes © (77. Jim van der Logt), Jan Lammers, Xandro Schenk (77. Maas Willemsen), Rio Hillen (77. Levi Schoppema); Lion Kaak, Anis Yadir (77. Stan Wevers), Alexander Büttner (77. Hamza Bouihrouchane); Basar Önal (77. Ezra van der Heiden), Devin Haen (77. Elie Raterink) en Blnd Hassan