De Graafschap is DZC’68 de baas in de stadsderby

Ruim een week zijn de Superboeren nu in training en gisteravond werd de tweede oefenwedstrijd afgewerkt. Duel nummer twee was tegen Achterhoek Cup winnaar en stadsgenoot DZC’68. De ploeg van Jan Vreman boekte onder zomerse omstandigheden op het kunstgras van Sportpark Zuid een 8-0 overwinning.

In de eerste 10 minuten zien we aan beide kanten een mogelijkheid om de score te openen. Zo zag Blnd Hassan zijn kopbal gepakt worden door doelman Thus en redde keeper Ties Wieggers op een inzet van Vonk na wat geklungel in de Graafschap defensie. Een geplaatst schot van Alexander Büttner, van buiten de 16 meter, wordt bekwaam door de DZC-goalie, naast het doel verwerkt.

Na 13 minuten dan eindelijk de eerste treffer van de avond. Uit een mooie aanval via Levi Schoppema en Blnd Hassan is het Ezra van der Heiden die in de rebound de 0-1 laat aantekenen.

Na de openingstreffer zetten de Superboeren meer druk. Het duurde dan ook niet lang voordat de 2e van de avond viel. Uit een prachtig aangesneden hoekschop van Alexander Büttner is het Jan Lammers die het leder tegen de touwen kopte. 0-2.

Een kleine tien minuten later moet doelman Ties Wieggers handelend optreden op een geplaatst schot van Evers. Direct daarop het valt de 0-3. Uit een voorzet van Alexander Büttner is het Devin Haen die de bal goed controleert en daarna langs doelman Thus in het doel werkt.

Vlak voor rust wordt het ook nog 0-4. Het is Blind Hassan die het een-tweetje met Devin Haen goed afmaakt.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Na de pauze staan er 11 nieuwe spelers aan beide kanten klaar om het elkaar moeilijk te maken. De eerstedivisionist blijft ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Het blijft kansen regenen voor de jongens van trainer Jan Vreman. Zo ziet Elie Raterink zijn inzet via een tegenstander net naast gaan, gaat ook de inzet van Philip Brittijn naast en ziet opnieuw Elie Raterink zijn kopbal uit een voorzet van Tristan van Gilst naast gaan.

Uiteindelijk is het Hamza Bouihrouchane, die na 10 minuten in de tweede helft, na een goed lopende aanval voor de 0-5 zorgt. In de daaropvolgende 10 minuten zien we diverse mogelijkheden om de score te verhogen. We moeten echter tot minuut 67 wachten voordat Philip Brittijn met een droge knal voor de 0-6 zorgt. Meteen daarna staat ook nummer 7 op het scorebord. Ditmaal is het Joran Hardeman die de bal, uit een voorzet van Jesper van Riel, tegen het net kopt.

De Graafschap mag ondanks de hoge score de komende tijd op de training nog wat gaan oefenen op het afwerken. Zo vergeet Sam Bisselink te scoren en ook het vizier van Elie Raterink stond niet altijd op scherp. Uiteindelijk lukt het de laatste toch nog te scoren. Uit een voorzet van Jesper van Riel glijdt hij de bal in het doel 0-8.

Meer foto's van de oefenwedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(wedstrijdstatistieken na de foto's)

Dinsdag 11 juli 2023 (Oefenprogramma 2023-2024)

DZC'68 - De Graafschap: 0-8

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Ezra van der Heiden (13.), 0-2 Jan Lammers (20.), 0-3 Devin Haen (29.), 0-4 Blnd Hassan (38.), 0-5 Hamza Bouihrouchane (57.), 0-6 Philip Brittijn (66.), 0-7 Joran Hardeman (67.), 0-8 Elie Raterink (83.)

Arbiter:  | Toeschouwers:

Opstelling De Graafschap - eerste helft: Ties Wieggers; Jeffry Fortes, Jan Lammers, Maas Willemsen, Levi Schoppema; Stan Wevers (22. Jim van der Logt), Anis Yadir, Alexander Büttner; Ezra van der Heiden (22. Giovanni Büttner), Devin Haen en Blnd Hassan.

Opstelling De Graafschap - tweede helft: Edwin Danquah; Joran Hardeman, Jesse Oostendorp (69. Jim van der Logt), Xandro Schenk, Jesper van Riel; Hamza Bouihrouchane, Lion Kaak, Philip Brittijn, Basar Önal, Elie Raterink, en Tristan van Gilst (69. Sam Bisselink).