Vreman begint oefenreeks met een 3-2 overwinning

De Graafschap heeft de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op het seizoen 2023/24 winnend afgesloten. Op Sportpark Zuid in Aalten werd door de ploeg van trainer Jan Vreman met 3-2 gewonnen van 2e divisionist Quick Boys uit Katwijk.

Onder het oog van zo’n 500 toeschouwers werd om 14.00 uur afgetrapt. In de beginfase zien we een goede kans voor Elie Raterink, die zijn bal net over het doel ziet gaan. Na 10 minuten wedstrijd is Quick Boys met een schot van afstand gevaarlijk. In de rebound moet doelman Mees Bakker handelend optreden op een inzet van dichtbij.

Quick Boys blijft in die fase de druk op de Graafschap verdediging houden. Doelman Mees Bakker weet daarbij een inzet van Runderkamp niet goed te verwerken en het is Duijn die in de rebound de 0-1 laat aantekenen voor de ploeg uit Katwijk.

Vlak voor de drinkpauze is het De Graafschap dat nog een paar kansen kreeg maar wist deze nog niet te verzilveren. In de 26e minuut is het Elie Raterink die de stand recht trekt. Met een prachtige lob scoort hij de gelijkmaker 1-1. Kort na de gelijkmaker ziet Alexander Büttner zijn vrije trap in de verre hoek gestopt worden door de Quick Boys doelman.

In de 35e minuut is het opnieuw raak. Quick Boys reageert schakelt snel door, na dat de scheidsrechter niet fluit voor een overtreding op het middenveld, het is Owusu die de bal in de lange hoek binnen schiet. 1-2.

Vlak voor rust zien we onze aanwinst Tristan van Gilst uit een counter de bal net over het doel schieten.

Na de theepauze brengen beide trainers een groot aantal nieuwe spelers in om iedereen voldoende speeltijd te gunnen.

Na 5 minuten in de tweede helft wordt het gelijk. Quick Boys verdedigt niet goed uit. De bal komt uit een diepe voorzet bij Devin Haen, die de bal met een prachtige volley tegen de touwen schiet. 2-2.

De Superboeren zijn de tweede helft de bovenliggende partij. Zo zien we kort voor de drinkpauze nog een 2-tal mogelijkheden om de score uit te breiden.

Met nog 15 minuten te spelen is het de ploeg van trainer Jan Vreman die voor het eerst deze warme zomermiddag op voorsprong komt. Uit een vrije trap is het Devin Haen die met zijn kopbal de 3-2  laat aantekenen. De laatste kans van de wedstrijd is nog voor Ezra van der Heiden, die zijn inzet echter gekeerd ziet worden.

Meer foto's van de oefenwedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!.

Zaterdag 8 juli 2023 (Oefenprogramma 2023-2024)

De Graafschap - Quick Boys: 3-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Levi van Duijn (15.), 1-1 Elie Raterink (25.), 1-2 Tyrone Owusu (35.), 2-2 Devin Haen (50.), 3-2 Devin Haen (76.)

Arbiter:  | Toeschouwers:

Opstelling De Graafschap - eerste helft: Mees Bakker; Jim van der Logt (22. Jesse Oostendorp), Jan Lammers, Rio Hillen, Alexander Büttner; Lion Kaak, Camiel Neghli, Hamza Bouihrouchane; Basar Önal, Elie Raterink en Tristan van Gilst.

Opstelling De Graafschap - tweede helft: Ties Wieggers; Jeffry Fortes, Joran Hardeman (66. Maas Willemsen), Xandro Schenk, Levi Schoppema (66. Jesper van Riel); Philip Brittijn, Anis Yadir, Stan Wevers; Ezra van der Heiden, Devin Haen en Blnd Hassan (66. Giovanni Büttner).