Siem de Jong fleurt afscheidsduel op met 2 doelpunten

De Graafschap is het seizoen geëindigd met een zege. FC Den Bosch werd in Doetinchem met 3-0 verslagen.

Trainer Richard Roelofsen startte met hetzelfde elftal als in de laatste wedstrijden. Enige verschil was dat keeper Mees Bakker zijn basis debuut maakte ten faveure van Hidde Jurjus.

In de wedstrijd waar niets meer op het spel stond waren de Superboeren de bovenliggende partij. Het meeste gevaar kwam dan ook van de kant van de thuisploeg. Zo was Devin Haen de eerste 10 minuten 2 keer dicht bij een doelpunt.

Na 15 minuten valt de 1-0. Uit een prachtig opgezette aanval, over meerdere schijven, is het de afscheidnemende aanvoerder Siem de Jong, die de bal panklaar krijgt aangeleverd en het leder laag in de hoek tegen de touwen schiet. 1-0

De Graafschap bleef daarna ook de boventoon voeren. Zo zag Jeffry Fortes zijn schot uit een rebound voor open doel naast gaan. Niet veel later was Jan Lammers dicht bij een doelpunt uit een vrije trap van Alexander Büttner, maar hij kan net niet met zijn hoofd aan de bal komen.

Tien minuten voor de pauze is het opnieuw raak. Doelman Van der Steen kan zijn hand niet achter de bal krijgen die volley wordt ingeschoten door Siem de Jong. Ruststand 2-0.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Na de rust zien we zowaar een kansje voor de Bosschenaren. De Groot schiet de bal echter ver over het doel. Meteen daarna werd de scheidsrechter gedwongen het spel stil te leggen omdat Bossche supporters vuurwerk het veld op gooiden.

Na de hervatting is daar dan het moment dat afscheid werd genomen van Siem de Jong. Lopend door de erehaag van spelers, en ondersteund door een luid applaus, krijgt hij een prachtige publiekswissel.

Voetballend valt er de rest van de tweede helft weinig meer te beleven. Vermeldenswaard is nog wel dat de sfeer in het stadion geweldig is. Het hele stadion gaat staan en zingt erop los. Het leek wel of we de promotie vierden in plaats van een mislukt seizoen.

In de slotfase wordt het nog 3-0. Uit een hoekschop van Mees Kaandorp knikt Devin Haen de bal prachtig binnen.

Foto's van en rondom deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(wedstrijdstatistieken na de foto's)

Vrijdag 19 mei 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

De Graafschap - FC Den Bosch: 3-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Siem de Jong (15.), 2-0 Siem de Jong (36.), 3-0 Devin Haen (87.)

Arbiter: Vos | Toeschouwers: 6.180

Opstelling De Graafschap: Mees Bakker, Jeffry Fortes, Jan Lammers, Rio Hillen, Alexander Büttner, (84. Levi Schoppema) Philip Brittijn (84. Anis Yadir), Siem de Jong, (48. Mees Kaandorp) Lion Kaak, (75. Pim Lukassen) Giovanni Korte, (75. Stan Wevers) Devin Haen, Basar Önal.

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen, Zelalem (86. Ryan), Van der Heijden (46. Leijten), Möller, De Groot (75. Van Hedel), Van Grunsven, Kalinauskas (46. Gyamfi), Mulders (75. Van Bakel), Hammouti, Bowat, Maas

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) FC Den Bosch: Gyamfi (51.)

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 maart. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Jong AZ.