Over uit en uit voor De Graafschap na verlies in Venlo

Het is de Superboeren gisterenavond niet gelukt om het karwei af te maken, de clash met directe concurrent VVV Venlo werd met 2-1 verloren.

Behoudens het eerste kwartier, kans voor Devin Haen na een voorzet van Basar Önal en een afgekeurde doelpunt van Giovanni Korte, gebeurde er verder weinig in de eerste helft.

De Graafschap had wel veel balbezit, maar wist geen enkele keer de Venlose doelman in verlegenheid te brengen. Ook het spel van de thuisploeg was niet geweldig. Het toonde wel inzet, maar wist geen kansen te creëren.

Hoogtepunt van de eerste helft was de protestactie van de Graafschap supporters die met een spandoek protesteerden tegen de sancties die werden opgelegd om zelfstandig naar Venlo te reizen.

Na de rust brandde de wedstrijd wat meer los. De ploeg van trainer Rick Kruys werd meteen gevaarlijk. Uit een voorzet van Braken schiet Allouch net naast. Direct daarop is het wel raak. Het is Lathouwers die met een laag schot die bal in de verre hoek schiet. 1-0.

Lang konden de geel-zwarten niet van hun voorsprong genieten. Twee minuten later is de stand alweer gelijk 1-1. Het is Devin Haen die de bal over de doellijn weet te frommelen.

De Venlonaren bleven daarna dreigend. Het kreeg een aantal kansen o.a. via De Boer die zijn schot geblokt zag worden. Kort daarop gleed Braken de bal net naast het doel.

Met nog een kwartier te gaan probeerde trainer Richard Roelofsen met een aanvallende wissel nog wat te forceren. Veel haalde het niet uit. Het was juist VVV dat via een tweetal mogelijkheden van Venema nog gevaarlijk werd. Beide inzetten worden door doelman Hidde Jurjus vakkundig onschadelijk gemaakt.

In de blessure tijd valt dan het doek voor de Superboeren. Uit een voorzet van Venema is het Huisman die het leer tegen de touwen schiet en VVV de 2-1 overwinning bezorgd.

Vrijdag 12 mei 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

VVV Venlo - De Graafschap 3-2 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Robin Lathouwers (49.), 1-1 Devin Haen (51.), 2-1 Daan Huisman (90+3.)

Arbiter: Bos  |  Toeschouwers: 6.180

Opstelling VVV Venlo: Van der Gouw; Lathouwers (64. Koglin), Ketting, Dirks, Janssen; Van Rooijen (84. Kluskens), Smans (84. Huisman), Klaasen; De Boer, Braken © (71. Venema) en Allouch (71. Johansson).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Jeffry Fortes ©, Jan Lammers (76. Charlison Benschop), Rio Hillen, Alexander Büttner; Philip Brittijn, Siem de Jong (56. Mees Kaandorp), Lion Kaak (76. Elie Raterink); Giovanni Korte, Devin Haen en Basar Önal (56. Pim Lukassen).