De Graafschap wint en houdt kleine kans op deelname play-offs

De Superboeren hebben gisterenavond in de extra tijd met 2-1 gewonnen van MVV. In de laatste minuut was het invaller Pim Lukassen die de thuisclub de overwinning bezorgde en daarmee de kans op een plek in de nacompetitie in leven houdt.

De wedstrijd begon 10 minuten later dan gepland doordat de spelersbus van MVV vertraging had opgelopen onderweg naar Doetinchem. Het waren de Sterrendragers die de eerste kans van de wedstrijd kregen. Het schot van Sven Blummel eindigt in de handen van Hidde Jurjus. Het zijn daarna de Doetinchemmers die de bovenliggende partij zijn. Het krijgt de eerste 25 minuten een aantal kansjes zonder echt heel echt gevaarlijk te zijn.

In de 29e minuut is het raak. Uit een vrije trap van Alexander Büttner is het Devin Haen die tussen twee spelers in de bal tegen de touwen kopt. 1-0 Luttele minuten later wordt de stand alweer gelijkgetrokken. Het is Ruben van Bommel die een lastige bal in de 16 meter goed onder controle weet te brengen en de bal laag in de onderhoek schiet. 1-1.

De wedstrijd wordt daarna kort gestaakt omdat tijdens het feestvieren een beker bier uit het uitvak op het veld werd gegooid.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

In de 42e minuut lijkt doelman Hidde Jurjus te blunderen door een uittrap tegen zijn verdediger Rio Hillen aan te schieten. Met een katachtige reflex weet hij een tegendoelpunt te voorkomen. Op slag van rust leek Ruben van Bommel de bal uit een scherpe voorzet binnen te tikken. Het doelpunt wordt echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Na de pauze gaat de ploeg van trainer Richard Roelofsen op zoek naar de overwinning. Invaller Mees Kaandorp krijgt in de 65e minuut een grote kans maar zijn schot verdwijnt net langs de paal over de achterlijn. In de 80e minuut kregen de Superboeren opnieuw een mogelijk de score verder uit te bouwen. Uit een voorzet van Jeffry Fortes is het Elie Raterink die de bal in de handen va doelman Matthys kopte.

In de laatste minuut is het Pim Lukassen die de bal uit een scrimmage binnen weet te schieten, 2-1,  en daarmee de hoop op een plek in de nacompetitie levend weet te houden.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(Wedstrijdstatistieken na de foto's)

Vrijdag 5 mei 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

De Graafschap - MVV Maastricht: 2-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Devin Haen (29.), 1-1 Ruben van Bommel (31.), 2-1 Pim Lukassen (89.)

Arbiter: Oostrom | Toeschouwers: 10.232

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Jeffry Fortes ©, Jan Lammers (85. Charlison Benschop), Rio Hillen, Alexander Büttner; Philip Brittijn, Siem de Jong (62. Mees Kaandorp), Lion Kaak (77. Anis Yadir); Giovanni Korte, Devin Haen (77. Elie Raterink) en Basar Önal (77. Pim Lukassen).

Opstelling MVV Maastricht: Matthys; Essers, R. Zeegers (90+1. Livramento), Waem ©, Schenk (25. T. Zeegers); Souren, Steuckers, Džepar; Blummel (88. T. van Bommel), Kostons en R. van Bommel.

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) MVV Maastricht: Schenk (16.), Essers (60.), T. van Bommel (90+2.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) MVV Maastricht:

Bijzonderheid: Wedstrijd werd tijdelijk gestaakt in de 32e minuut na gooien van voorwerpen vanuit het bezoekersvak.