Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Willem II wint in een doelpuntrijke wedstrijd van De Graafschap

Willem II wint in een doelpuntrijke wedstrijd van De Graafschap

De uitontmoeting met Willem II, met een vol uitvak, was in een 3-2 nederlaag geëindigd. Na ruim een half uur spelen kwam De Graafschap op een 1-0 achterstand. Een voorzet van Van Berkel werd door Kabunga binnen geschoten.

De tweede helft verliep het scoreverloop op een bijzondere manier. Binnen drie minuten boog De Graafschap de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Na een voorzet van Alexander Büttner werd de bal via de hak van Philip Brittijn in de rechterhoek verwerkt, 1-1.

Een nieuwe aanval werd ingezet door Philip Brittijn. Zijn pass richting Devin Haen werd door Van Berkel geraakt, zo in de voeten van Camiel Neghli. Zijn schot, van richting veranderd, trof doel en leverde een 1-2 tussenstand op. Echter herstelde Willem II dit door de 2-2 gelijkmaker binnen te schieten. Balverlies in de verdediging zorgde dat uiteindelijk Van Berkel raak schoot.

Een mooie treffer volgde er twintig minuten voor tijd. Hornkamp gaf voor en invaller Bokila haalt uit in de bovenhoek, 3-2. In de slotfase probeerde De Graafschap de stand weer gelijk te trekken. Een voorzet van Alexander Büttner werd door Siem de Jong op de paal gekopt.

Ook Basar Önal zag zijn inzet via de buitenkant van de paal naast gaan. Diep in blessuretijd leek De Graafschap een punt te behalen. Een voorzet van Basar Önal werd doorgekopt via Siem de Jong naar Charlison Benschop. De laatstgenoemde trof doel, maar zag de scheidsrechter een duwfout van Siem de Jong om de treffer te annuleren.

Met een achterstand van zeven punten op plaats acht (deelname play-offs), zal er met nog drie wedstrijden te gaan het seizoen niet met extra wedstrijden afgesloten gaan worden. De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 5 mei op De Vijverberg. MVV Maastricht is om 20:00 uur de tegenstander.

Foto: De Graafschap

Zaterdag 29 april 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

Willem II - De Graafschap 3-2 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Elton Kabangu (35.), 1-1 Philip Brittijn (54.), 1-2 Camiel Neghli (57.), 2-2 Niels van Berkel (68.), 3-2 Jeremy Bokila (71.)

Arbiter: Van den Kerkhof  |  Toeschouwers: 13.970

Opstelling Willem II: JanLamprou, Owusu, Dammers ©, Verreth, Woudenberg, Van Berkel (74. Vermeulen), Bosch, Oosting (65. Llonch), Meerveld (46. Svensson), Hornkamp (85. De Leeuw), Kabangu (65. Bokila).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Jeffry Fortes ©, Rio Hillen, Jan Lammers, Alexander Büttner, Philip Brittijn, Lion Kaak (85. Charlison Benschop), Camiel Neghli, Giovanni Korte (46. Siem de Jong), Devin Haen (77. Elie Raterink), Basar Önal.

Gele kaart(en) Willem II: -

Gele kaart(en) De Graafschap: Rio Hillen.

Rode kaart(en) Willem II: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X