Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Zure nederlaag voor de Superboeren

Zure nederlaag voor de Superboeren

In de jacht op een felbegeerde plek in de play-offs, troffen De Graafschap en ADO Den Haag, elkaar gisterenavond op een volgepakte Vijverberg.

Het waren de Superboeren die uit de startblokken schoten. De residentieclub kwam er in de beginfase niet aan te pas. De eerste mogelijkheid was voor Giovanni Korte, die zijn kopbal gekeerd zag worden door keeper Stevens. Zes minuten minuten later was het Devin Haen die dwars door de Haagse verdediging soleerde, maar zijn schot binnenkant paal zag stranden. In de daarop volgende rebound was het Basar Önal die van dichtbij de bal tegen de andere paal schoot.

Halverwege de eerste helft kwam de ploeg van Dick Advocaat opnieuw goed weg toen Camiel Neghli het van afstand probeerde. Zijn inzet ging echter naast het doel. Veel hadden de Doetinchemmers de eerste helft niet te duchten van de Hagenezen.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

Na de pauze kwam er wat meer evenwicht in de wedstrijd. Tien minuten na de pauze kunnen we voor het eerst een kans voor ADO Den Haag noteren. Na goed terugleggen van Thomas Verheydt -die even daarvoor na een gefrustreerde actie geel kreeg- verlengde Kishna de bal, kwam Bilate niet verder dan een slap schotje.

De Superboeren bleven echter de bovenliggende partij.  Eerst was Haen te onrustig nadat hij een opgelegde kans kreeg en in de 76ste minuut stuitte Jeffry Fortes op de vuisten van Stevens.

Met het verstrijken van de tijd leek de wedstrijd uit te draaien op een 0 – 0 eindstand.  Een paar minuten voor tijd was het echter Verheydt die van dichtbij een voorzet van Zwarts binnen knikte en de Hagenaars op voorsprong zette. 0-1. In de extra tijd kreeg de thuisploeg nog een goede kans op de gelijkmaker. Elie Raterink zag zijn inzet jammer genoeg gekeerd worden door goed ingrijpen van doelman Stevens.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(Wedstrijdstatistieken na de foto's)

Vrijdag 21 april 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

De Graafschap - ADO Den Haag: 0-1 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Thomas Verheydt (87.)

Arbiter: Hensgens | Toeschouwers: 10.129

Opstelling De GraafschapHidde Jurjus; Jeffry Fortes ©, Jan Lammers (83. Joran Hardeman), Rio Hillen, Alexander Büttner; Philip Brittijn, Camiel Neghli, Lion Kaak (70. Siem de Jong); Giovanni Korte (70. Mees Kaandorp), Devin Haen (75. Elie Raterink) en Basar Önal (83.  Charlison Benschop).

Opstelling ADO Den Haag: Stevens; Rodríguez, Hall, Van Breemen, Kemper ©; Breinburg (60. Zwarts), Kishna (75. Sellouki), Thomas; Bilate (65. Komljenovic), Verheydt en Sleegers (60. Catic).

Gele kaart(en) De Graafschap: Philip Brittijn (44.)

Gele kaart(en) ADO Den Haag: Kemper (42.), Verheydt (53.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) ADO Den Haag: -

Bijzonderheid:

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X