Zure nederlaag voor de Superboeren

In de jacht op een felbegeerde plek in de play-offs, troffen De Graafschap en ADO Den Haag, elkaar gisterenavond op een volgepakte Vijverberg.

Het waren de Superboeren die uit de startblokken schoten. De residentieclub kwam er in de beginfase niet aan te pas. De eerste mogelijkheid was voor Giovanni Korte, die zijn kopbal gekeerd zag worden door keeper Stevens. Zes minuten minuten later was het Devin Haen die dwars door de Haagse verdediging soleerde, maar zijn schot binnenkant paal zag stranden. In de daarop volgende rebound was het Basar Önal die van dichtbij de bal tegen de andere paal schoot.

Halverwege de eerste helft kwam de ploeg van Dick Advocaat opnieuw goed weg toen Camiel Neghli het van afstand probeerde. Zijn inzet ging echter naast het doel. Veel hadden de Doetinchemmers de eerste helft niet te duchten van de Hagenezen.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

Na de pauze kwam er wat meer evenwicht in de wedstrijd. Tien minuten na de pauze kunnen we voor het eerst een kans voor ADO Den Haag noteren. Na goed terugleggen van Thomas Verheydt -die even daarvoor na een gefrustreerde actie geel kreeg- verlengde Kishna de bal, kwam Bilate niet verder dan een slap schotje.

De Superboeren bleven echter de bovenliggende partij.  Eerst was Haen te onrustig nadat hij een opgelegde kans kreeg en in de 76ste minuut stuitte Jeffry Fortes op de vuisten van Stevens.

Met het verstrijken van de tijd leek de wedstrijd uit te draaien op een 0 – 0 eindstand.  Een paar minuten voor tijd was het echter Verheydt die van dichtbij een voorzet van Zwarts binnen knikte en de Hagenaars op voorsprong zette. 0-1. In de extra tijd kreeg de thuisploeg nog een goede kans op de gelijkmaker. Elie Raterink zag zijn inzet jammer genoeg gekeerd worden door goed ingrijpen van doelman Stevens.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!