De Graafschap krijgt volgende dreun te verwerken

De Superboeren zijn er gisteravond op de eigen Vijverberg niet in geslaagd der eerste editie van de Kist Cup winnend af te sluiten.

Het waren de Witte Leeuwen die indachtig de leer van Simon Kistemaker agressief aan de wedstrijd begonnen. Kansen kreeg het in de beginfase via Aktas, kopbal net naast, en Bensabouh die de bal over de kruising krulde. Na een kleine 20 minuten voetbalde De Graafschap zich een beetje onder de druk van Telstar uit en noteerde een eerste kans via een schot van Mees Kaandorp. In het verloop van de eerste helft is de ploeg van trainer Mike Snoei de bovenliggende partij.

Het kreeg genoeg kansen, oa via Min die de bal over het doel schoot, maar echt profiteren deden ze niet. De Poldervaart equipe daarentegen legde een ondermaatse vertoning op de mat.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Direct na rust zette De Graafschap wat meer aan. Na 3 minuten spelen schoot Camiel Neghli uit kansrijke positie de bal vol op de paal. Het duurde daarna vrij lang voordat we weer eens een kans te zien kregen. Pas in de 70e minuut toen Rio Hillen het probeerde met een schot van afstand. Niet veel later gevolgd door een kopbal van Aktas.

Min of meer vanuit het niets wordt het 0-1. Uit een door Rio Hillen weggekopte voorzet van Boussakou is het de ingevallen Jonathan Mulder die onberispelijk hard raak schoot.

Kort daarop werd de wedstrijd gestaakt, nadat er vanaf de Spinnenkop, voorwerpen op het veld werden gegooid. Na een kleine 10 minuten werd de wedstrijd hervat. Het is doelman Ronald Koeman Jr die Telstar in de hectische slotfase op de been hield.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

(Wedstrijdstatistieken na de foto's)

Vrijdag 3 februari 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

De Graafschap - Telstar: 0-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jonathan Mulder (84.)

Arbiter: Hensgens | Toeschouwers: 9.257

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Robin Schouten, Jeffry Fortes ©, Rio Hillen, Alexander Büttner; Philip Brittijn, Mees Kaandorp (77. Joel Valencia), Lion Kaak (77. Hamza Bouihrouchane); Camiel Neghli, Charlison Benschop (65. Devin Haen) en Basar Önal (65. Giovanni Korte).

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver (73. Mulder), Apau, Aktas, Oude Kotte, Turfkruier (65. Boussakou); Bensabouh (89. Najah), Giousis (89. Soares), Overtoom; Min (65. Seedorf) en Plet ©.

Gele kaart(en) De Graafschap: Büttner (64.), Hillen (74.), Schouten (90.)

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.