Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Verdiend punt De Graafschap tegen MVV Maastricht

Verdiend punt De Graafschap tegen MVV Maastricht

Het kalenderjaar 2023 is De Graafschap met een 2-2 puntendeling gestart op bezoek bij MVV Maastricht. Op stadion De Geusselt is de nummer drie van de competitie aan een goede reeks bezig van elf wedstrijden zonder nederlaag. Alleen de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Jong FC Utrecht (2-4) ging verloren.

Waar het in Maastricht dit seizoen lekker loopt, is het voor De Graafschap een heel ander verhaal. De twee thuisontmoetingen in december met FC Eindhoven (1-2) en Willem II (0-3) werden met een nederlaag afgesloten. Trainer Adrie Poldervaart liet Lion Kaak in de basis starten en wijzigde verder niets aan de opstelling, zoals deze was bij de laatste wedstrijd tegen Willem II.

Het was de thuisploeg met het eerste gevaar na goed combinatiespel. Schenk schoot over. Aan de andere kant gaf Alexander Büttner voor op Charlison Benschop, maar kon de aanvaller de bal niet goed koppen. Niet veel later probeerde Alexander Büttner met een nieuwe voorzet Camiel Neghli te bereiken. De tegenstander kon de bal niet wegwerken en was er een uithaal van Philip Brittijn die de score opende, 0-1.

De uitspelende ploeg liet zich gelden en kreeg enkele mogelijkheden. Charlison Benschop kopte over en na een voorzet van Robin Schouten kon Basar Önal net niet de bal controleren en raakte het zijnet. Vlak voor rust werd de stand weer gelijk getrokken. Na een vlotte aanval kon Souren de bal in het doel schieten. Met deze 1-1 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Echter was de tweede helft net begonnen en was het snel raak voor MVV Maastricht. Een voorzet aan de rechterkant kon vervolgens door Van Bommel binnen geschoten worden, 2-1. Een perfecte redding van Hidde Jurjus voorkwam de 3-1. Op aangeven van oud-Superboer Sven Blummel zag Kostons zijn kopbal gekeerd worden.

Na een uur spelen leek De Graafschap op gelijke hoogte te komen. Philip Brittijn gaf voor op een vrijstaande Basar Önal die te gehaast over schoot. Een schot van Steuckers werd gepakt door Hidde Jurjus. Een kwartier voor tijd was het Camiel Neghli met een hard schot, waar doelman Matthys redding bracht.

Vlak voor tijd kon De Graafschap uit een hoekschop nog toeslaan. Verdediger Jeffry Fortes kopte de bal bij de tweede paal binnen en zo behaalde de ploeg een 2-2 eindstand. Vrijdag 13 januari om 20:00 uur speelt De Graafschap op De Vijverberg tegen Jong Ajax.

Foto: De Graafschap

Vrijdag 6 januari 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

MVV Maastricht - De Graafschap 2-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Philip Brittijn (25.), 1-1 Nicky Souren (44.), 2-1 Ruben van Bommel (48.), 2-2 Jeffry Fortes (90.)

Arbiter: Ruperti  |  Toeschouwers: 6.433

Opstelling MVV Maastricht: Matthys, Labylle, Van Helden, Waem ©, Schenk (81. Essers), Džepar, Steuckers, Souren, Blummel (81. Kleinen), Kostons, Van Bommel (69. Remans).

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusRobin Schouten, Jeffry Fortes ©, Rio Hillen, Alexander Büttner, Philip Brittijn, Mees Kaandorp (72. Giovanni Korte), Lion Kaak, Camiel Neghli (84. Devin Haen), Charlison Benschop (72. Danzell Gravenberch), Basar Önal (84. Siem de Jong,).

Gele kaart(en) MVV Maastricht: -

Gele kaart(en) De Graafschap: Alexander Büttner

Rode kaart(en) MVV Maastricht: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 12 april. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Telstar.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X