Derde thuisoverwinning op rij een feit

Vanavond opnieuw een topper uit de onderste regionen van de ranglijst. Namelijk de nummer 17 tegen de nummer 16. Oftewel de Superboeren tegen Tot Ons Plezier uit Oss. Voor de Osssenaren is het ook nog eens een bezoek bij oude bekenden op de Vijverberg.

De laatste jaren heeft De Graafschap het thuis niet gemakkelijk gehad tegen Top Oss. Van de laatste 4 wedstrijden wisten de Superboeren er maar eentje te winnen. Op 29 januari 2021 wonnen de Doetinchemmers met 2-1 door doelpunten van Joey Konings en Clint Leemans.

Beide trainers maakten geen gebruik van de spelers die afgelopen zomer van Doetinchem naar Oss verhuisden of de omgekeerde weg bewandelden.

Het eerste wapenfeit kwam na ca 8 minuten toen Siem de Jong uit een voorzet van Alexander Büttner de bal tegen de paal kopte.  De Superboeren hadden het betere van het spel. Na 15 minuten kreeg De Graafschap een 11 meter toen Camiel Neghli in de 16 meter werd gevloerd. Vanaf de penaltystip was het Danzell Gravenberch die keeper Jansen kansloos liet en daarmee de stand op 1-0 zette.

De ploeg van Adrie Poldervaart kreeg in het vervolg van de eerste helft voldoende kansen om de score uit te bouwen. Zo kreeg Siem de Jong een grote mogelijkheid in vrijstaande positie maar raakte de bal niet goed. De volgende kans was voor Danzell Gravenberch maar van dichtbij stuit hij op de Top Oss doelman. De ploeg van Kristof Aelbrecht kon er maar vrij weinig tegen over zetten.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Na rust zien we een wat meer aanvallender Top Oss. De eerste kans na rust kwam dan ook van hun kant. Het is Margaritha die in de 51e minuut de bal rakelings over het Graafschappelijk doel schiet. Ook de volgende kans komt van de voet van Margaritha die echter te lang wacht via het been van Rio Hillen verdween de bal over de lat.

Met het verstrijken van de tijd probeerde Top met opportunistisch spel wat meer aanvallender voetbal te spelen. Het mocht allemaal niet baten. Tegen het eind van de wedstrijd zien we aan beide kanten nog een tweetal kansen. Siem de Jong is nog een keer gevaarlijk met een afstandsschot en aan de andere kant is het Margaret die de bal naast het doel schiet.

Toch komt de bevrijding voor de Graafschap net voor tijd. In de 93e minuut komt de bal voor de voeten van de ingevallen Hicham Acheffay. Met een harde knal beslist hij het duel in een 2-0 eindstand.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(Wedstrijdstatistieken na de foto's)

Vrijdag 28 oktober 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

De Graafschap - TOP Oss 2-0 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Danzell Gravenberch (17. / strafschop), 2-0 Hicham Acheffay (90+2.)

Arbiter: Rozendal  |  Toeschouwers: 9.354

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Robin Schouten, Jeffry Fortes, Rio Hillen, Alexander Büttner, Philip Brittijn, Siem de Jong ©, Joel Valencia (90+2. Xandro Schenk), Camiel Neghli (90. Devin Haen), Danzell Gravenberch (66. Charlison Benschop) en Basar Önal (66. Hicham Acheffay)

Opstellling TOP Oss:  Jansen; David, Piqué, Van Eijma, Van den Herik ©, Van der Sluys (63. Pata); Sanches (85. Leidsman), Gündüz (76. Beekman), Van der Sluijs (63. Margaret), Margaritha; Lake

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Gele kaart(en) TOP Oss:

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) TOP Oss: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter

Instagram Twitter

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.