Uitduel in Den Haag zorgt voor een 2-2 puntendeling

De Graafschap heeft de uitwedstrijd bij ADO Den Haag met 2-2 gelijk gespeeld. In een enerverende duel kwam de thuisploeg met de eerste grote mogelijkheid. Verheydt schoot op doel, waarbij Hidde Jurjus de bal katachtig tot hoekschop kon werken. Er volgde een kopbal van Verheydt, maar makkelijk te pakken door de doelman.

De bezoekers deden aan de andere kant ook wat terug. Aanvoerder Siem de Jong probeerde te schieten, maar verdedigde Verheydt mee. Uit de corner kopte Rio Hillen over. Tien minuten later volgde een poging van Alexander Büttner en ging over.

De thuisspelende club nam de leiding waarbij Wehrmann de doelpuntenmaker was, 1-0. Desalniettemin ging De Graafschap op zoek naar de gelijkmaker en die volgde al vlot. Een ingooi van Robin Schouten werd in het doelgebied niet goed weggewerkt door ADO Den Haag. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Basar Önal, die in de hoek kon uithalen, 1-1.

Vlak voor de rust schoot Camiel Neghli van afstand naast het doel. In de tweede helft bleef de gelijke tussenstand nog staan. Joel Valencia schoot in de hoek, maar keeper Wentges hield tegen. Een kwartier voor tijd nam De Graafschap de leiding. Een goede aanval werd ingezet. Uiteindelijk kon Basar Önal bij de tweede paal de bal binnen werken, 1-2.

Net als in de eerste helft voor ADO Den Haag, kon De Graafschap dit keer niet lang genieten van de voorsprong. Vijf minuten later weet Esajas de bal in de verre hoek binnen te schieten, 2-2. Het team van trainer Dirk Kuijt zag daarna de kans om voor een overwinning te gaan. Bilate zag zijn schot geblokt worden door Philip Brittijn.

Een overtreding van Bilate op het middenveld kende Jesse Schuurman als slachtoffer. Scheidsrechter Hensgens gaf Bilate de rode kaart. Jesse Schuurman kon daardoor de wedstrijd niet uitspelen en werd gewisseld. In de blessuretijd drong De Graafschap nog aan om de winst te halen, maar kon invaller Devin Haen de bal niet binnen koppen.

Het duel tussen de twee laagvliegers dit huidige seizoen in de Keuken Kampioen Divisie kende een 2-2 eindstand. Hier schieten beide ploegen niet veel op wat betreft de reguliere ranglijst. In de tweede periode beschikken beide ploegen nu over vier punten.

Vrijdag 28 oktober speelt het team van trainer Adrie Poldervaart een thuiswedstrijd. Op de Vijverberg start om 20:00 uur het duel tegen Top Oss.

Vrijdag 21 oktober 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

ADO Den Haag - De Graafschap 2-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Jordy Wehrmann (24.), 1-1 Basar Önal (29.), 1-2 Basar Önal (72.), 2-2 Silvinho Esajas (78.)

Arbiter: Hensgens  |  Toeschouwers: 4.730

Opstelling ADO Den Haag: Wentges, Rodriguez, Asante, Siereveld, Absalem (46. Bilate), Klas (64. Esajas), Wehrmann (64. Thomas), Breinburg, Catic, Verheydt ©, Severina (84. Zwarts).

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusRobin Schouten, Jeffry Fortes, Rio Hillen, Alexander Büttner (84. Xandro Schenk), Philip Brittijn, Siem de Jong ©, Joel Valencia (90+1. Devin Haen), Camiel Neghli (76. Jesse Schuurman / 90+1. Hicham Acheffay) Danzell Gravenberch (76. Charlison Benschop), Basar Önal.

Gele kaart(en) ADO Den Haag: Verheydt (11.), Asante (87.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Rio Hillen (51.), Joel Valencia (87.)

Rode kaart(en) ADO Den Haag: Bilate (88.)