Superboeren drukken Jong FC Utrecht dieper vast op de laatste plaats

Wie aan de vooravond van de start van de competitie had gezegd dat, er een heuse kraker tussen de Superboeren en de Domstedelingen op papier stond was voor dwaas versleten.

Toch kunnen we er niet om heen draaien dat er gisterenavond sprake was van een wedstrijd van gewicht in de KKD. Weliswaar niet een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst. Maar eentje uit de krochten van onze competitie. De nummer voorlaatst - De Graafschap tegen de Rode Lantaarndrager Jong FC Utrecht.

Of het net zo’n historische avond werd als op 24 september 2021, toen De Graafschap vlak voor tijd, alsnog een punt pakte, door een laat doelpunt van Philip Brittijn, was afwachten.

De Poldervaart equipe moest het doen zonder de geblesseerden Charlison Benschop en Giovanni Korte. Hun logische vervangers waren Danzell Gravenberch en Camiel Neghli.

Voor hoofdtrainer Darije Kalezic was het duel met De Graafschap ook een weerzien met zijn oud-werkgever. Kalezic was in het verleden zowel als speler en trainer actief bij de club uit Doetinchem.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van oud De Graafschap trainer Pim van de Meent.

De Superboeren trokken na het eerste fluit signaal direct ten strijde. Zette de hekkensluiter direct onder druk met goed aanvalsspel. Na 10 minuten was er de beloning. Uit een puntgave voorzet van Basar Önal is het Danzell Gravenberch die de bal van dichtbij binnentikte. 1-0.

Voor dat de storm enigszins luwde moest doelman Raatsie een tweetal keren handelend optreden op inzetten van Camiel Neghli. In de 26e minuut is het opnieuw kassa. Een hard schot van Alexander Büttner wordt onderweg van richting veranderd voordat het via de onderkant van de lat in het doel belandde. Daarmee werd het 2-0.

Na het tweede doelpunt vergaten de Superboeren zich verder te belonen. De Beloften uit Utreg komen wat meer in de wedstrijd maar echt gevaarlijk werden ze niet.

(verslag gaat verder onder de foto's)

Na de theepauze is het Jong FC Utrecht dat in de 52e minuut gevaarlijk wordt. Met een knappe reflex voorkomt doelman Hidde Jurjus dat Mees Rijks de aansluitingstreffer kon binnenkoppen.

Het goede spel van de eerste helft zien we de tweede helft niet meer terug. Verder was er weinig meer te beleven. Grote uitgespeelde kansen bleven uit. Na 90 minuten fluit scheidsrechter Martens voor het einde en kan De Graafschap haar 2e thuisoverwinning vieren.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.