Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap komt tekort tegen Roda JC

De Graafschap komt tekort tegen Roda JC

Het lukt De Graafschap niet om uit het rechterrijtje te komen. Na de 1-1 puntendeling tegen NAC Breda volgde maandagavond 12 september het uitduel met Roda JC. Al vroeg in het duel kwam het team van coach Adrie Poldervaart op een 1-0 achterstand via Limbombe.

De uitspelende ploeg kwam tekort en zag Vente koppend de 2-0 maken en vervolgens nog eens de lat raken. Giovanni Korte zag een schot gekeerd worden door doelman Nicolas. Een voorzet, of afstandsschot, van Vossebelt ging over het doel van Hidde Jurjus.

In het tweede bedrijf moest er wat veranderen om in de wedstrijd te blijven. Echter dacht de thuisclub daar anders over. Limbombe kon rustig op doel af en uithalen voor de 3-0. Enkele minuten later werd de stand weer op twee doelpunten verschil gebracht. Een goede voorzet van Jeffry Fortes wist Giovanni Korte te bereiken om de 3-1 bij de tweede paal binnen te koppen.

Met verschillende wissels aan beide kanten kwam De Graafschap beter in de wedstrijd. Devin Haen profiteerde bijna van een fout in de verdediging van de ploeg uit Kerkrade. Zijn poging werd gekeerd door Nicolas. Een knappe actie van Basar Önal, die een viertal spelers te slim was, haalde uit richting goalie Nicolas.

Een kwartier voor tijd werd de spanning terug gebracht. Joel Valencia kreeg de bal aan de linkerkant mee en gaf voor op Devin Haen. De invaller schoot de bal in de verre hoek voor de 3-2 aansluitingstreffer. Een schot van Jeffry Fortes ging naast.

Aan de zijde van Roda JC kwam oud-De Graafschap speler Ted van de Pavert binnen de lijnen. In het restant van het duel verdedigde de thuisploeg de voorsprong en kon De Graafschap niet voor de gelijkmaker aantekenen.

De Graafschap blijft teleurstellend op vijf punten staan, wat een vijftiende plek op de ranglijst betekent. Komende vrijdag 16 september speelt De Graafschap een thuisduel tegen Almere City FC. De laatste thuiszege dateert van 21 januari 2022, waarin Almere City FC met 1-0 werd verslagen door een late treffer van Giovanni Korte.

Maandag 12 september 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

Roda JC - De Graafschap 3-2 (2-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Bryan Limbombe (15.), 2-0 Dylan Vente (23.), 3-0 Bryan Limbombe (47.), 3-1 Giovanni Korte (51.), 3-2 Devin Haen (73.)

Arbiter: Oostrom  Toeschouwers: 6.838

Opstelling Roda JC: Nicolas, Reith, Röseler ©, Joppen, Douglas, Hartjes (59. Sieben), Bijleveld (59. Mallahi), Vossebelt, Daneels (59. Postema), Vente (79. Van de Pavert), Limbombe.

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Jeffry Fortes ©, Jan Lammers, (82. Robin Schouten), Rio Hillen, Alexander Büttner (60. Lion Kaak), Philip Brittijn, Camiel Neghli (46. Joel Valencia), Hamza BouihrouchaneGiovanni Korte (60. Devin Haen), Charlison Benschop (60. Danzell Gravenberch), Basar Önal.

Gele kaart(en) Roda JC: Sieben (87.), Douglas (90+2)

Gele kaart(en) De Graafschap: Jan Lammers (64.), Rio Hillen (84.)

Rode kaart(en) Roda JC: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X