Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Eerste overwinning De Graafschap tegen Telstar bij editie Kist Cup

Eerste overwinning De Graafschap tegen Telstar bij editie Kist Cup

Donderdagavond 1 september stond de ontmoeting tussen Telstar en De Graafschap op het programma. Dit duel stond in het teken van de Kist Cup en zal later dit seizoen in Doetinchem een vervolg krijgen. Simon Kistemaker, overleden in november 2021, wist bij beide clubs goede resultaten te behalen en was geliefd bij de achterban.

Waar Telstar afgelopen vrijdag de eerste overwinning van het seizoen boekte tegen Helmond Sport (2-1), stond De Graafschap slechts op één punt. Dit behaalde punt was op De Vijverberg tegen FC Dordrecht (1-1). Trainer Adrie Poldervaart kon niet beschikken over de geblesseerde Camiel Neghli, de clubtopscorer met drie doelpunten.

De eerste dreiging tijdens de wedstrijd was voor Telstar. Bij de ploeg van coach Mike Snoei werd een schot geblokt door de Doetinchemse verdediging. Vervolgens een schot net naast de paal door Blommestijn.

Na een kwartier speeltijd was De Graafschap in de aanval. Een voorzet van Giovanni Korte op Basar Önal leverde een hoekschop op. Jeffry Fortes kopte daarna over. Na een vrije trap van Telstar werd de bal voorgegeven en door Seedorf over gekopt. In de tegenaanval leek Giovanni Korte voor de openingstreffer te zorgen. Een schot van afstand ging op de lat en via doelman Koeman vervolgens verwerkt tot corner.

De start van de tweede helft begon De Graafschap met aanvallende intenties. Adrie Poldervaart bracht Jan Lammers binnen de lijnen voor Robin Schouten. Met Rio Hillen stond Jan Lammers centraal in de verdediging en bivakkeerde Jeffry Fortes naar de rechtsback positie. Dat pakte goed uit, want Jeffry Fortes gaf aan de rechterkant voor, waarna Giovanni Korte de 0-1 binnen kon glijden.

Na een uur te spelen gaf Basar Önal voor, maar kon de aanvaller Charlison Benschop net niet bedienen. Tijdens de laatste fase van de wedstrijd gaf de thuisploeg meer druk naar voren om voor de gelijkmaker aan te gaan tekenen. Overtoom schoot hoog over en in de blessuretijd kreeg Giovanni Korte nog een kans. Een 0-1 eindstand werd behaald.

De Graafschap wist de eerste overwinning te boeken. Hierdoor komt het op gelijke hoogte met Telstar op de behaalde vier punten. De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 9 september. De Graafschap ontvangt dan op De Vijverberg tegenstander NAC Breda.

Donderdag 1 september 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

Telstar - De Graafschap 0-1 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Giovanni Korte (50.)

Arbiter: Gerrets  Toeschouwers: .

Opstelling Telstar: Koeman, Apau, Aktas, Oude Kotte, Mulder (70. Blackson), Seedorf (65. Van den Heerik), Bensabouh (46. Ainsalu), Najah (90+1. Smit), Giousis (65. Overtoom), Plet ©, Blommestijn.

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusRobin Schouten (46. Jan Lammers), Jeffry Fortes, Rio Hillen, Alexander Büttner (85. Roland Baas), Philip Brittijn (85. Lion Kaak), Siem de Jong © (69. Mees Kaandorp), Hamza Bouihrouchane (69. Jesse Schuurman), Giovanni Korte, Charlison Benschop, Basar Önal.

Gele kaart(en) Telstar: Seedorf (45.), Giousis (62.) Blommestijn (71.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Giovanni Korte (21.), Rio Hillen (45.)

Rode kaart(en) Telstar: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X