Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap blijft puntloos na nieuwe nederlaag in Amsterdam

De Graafschap blijft puntloos na nieuwe nederlaag in Amsterdam

Met de komst van coach Adrie Poldervaart en de wisselingen in de selectie leek De Graafschap klaar voor het nieuwe seizoen. In de voorbereiding werden er wedstrijden gewonnen, maar in de competitie tast de Achterhoekse club nu voor de derde keer mis.

Na de 2-1 nederlagen tegen PEC Zwolle (uit) en VVV-Venlo (thuis) ging De Graafschap maandagavond met 5-1 onderuit tegen Jong Ajax. De eerste helft ging gelijk op. Weliswaar kwamen de Amsterdammers al vlot op een 1-0 voorsprong via Hansen. Niet veel later liet Rio Hillen een schot onbenut welke naast ging.

Een goede redding van doelman Hidde Jurjus voorkwam de 2-0, daar Hansen alleen op de keeper kon af lopen. Aan de andere kant werd goalie De Graaff aan het werk gezet door Danzell Gravenberch. Uit een hoekschop kopte Xandro Schenk op de lat.

Vlak voor het rustsignaal kwam De Graafschap op gelijke hoogte. Camiel Neghli, vorige week ook scorend tegen VVV-Venlo, zorgde na een goede rush voor de 1-1 gelijkmaker. Deze tussenstand was, evenals eerder dit seizoen tegen PEC Zwolle, van korte duur. Hansen schoot hard in de hoek de 2-1 ruststand binnen.

In het tweede bedrijf was De Graafschap dichtbij een nieuwe gelijkmaker. Een voorzet van Robin Schouten werd via Giovanni Korte tegen de doelman geschoten. Siem de Jong werd gewisseld en kreeg van het Ajax-publiek de handen op elkaar voor de oud-speler van de Amsterdammers. Mees Kaandorp was zijn vervanger.

Met een geplaatst schot van Misehouy in de verre hoek werd de stand op 3-1 gezet. Een volgende aanval leverde met een schot van afstand, via de onderkant van de lat, een nieuwe treffer op. Ditmaal was Rasmussen de doelpuntenmaker, 4-1.

Robin Schouten had nog een uithaal, maar werd zijn inzet gekeerd door doelman De Graaff. Een vrijstaande Lucca kon tien minuten voor tijd eenvoudig de 5-1 binnen tikken. De laatste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Uit een moeilijke positie raakte invaller Basar ├ľnal de paal.

Na een 5-1 nederlaag tegen Jong Ajax blijft De Graafschap puntloos over. Komende vrijdag start om 20:00 uur de thuisontmoeting met FC Dordrecht.

Maandag 22 augustus 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

Jong Ajax - De Graafschap 5-1 (2-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Sontje Hansen (9.), 1-1 Camiel Neghli (42.), 2-1 Sontje Hansen (44.), 3-1 Gabriel Misehouy (70.), 4-1 Christian Rasmussen (74.), 5-1 Lorenzo Lucca (80.)

Arbiter: Vos  Toeschouwers: 1.761

Opstelling Jong Ajax: De Graaff, Regeer, Warmerdam, Pierie (82. Milovanovic), Baas, Fitz-Jim (46. Aertssen), Rasmussen, Hlynsson, Van Axel Dongen © (46. Misehouy), Lucca (89. Banel), Hansen (82. Martha).

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusRobin Schouten, Jeffry Fortes, Xandro Schenk (79. Jan Lammers) Rio Hillen, Philip Brittijn, Danzell Gravenberch (79. Ezra van der Heiden), Siem de Jong © (68. Mees Kaandorp), Camiel NeghliCharlison Benschop (62. Devin Haen), Giovanni Korte (62. Basar ├ľnal).

Gele kaart(en) Jong Ajax: Warmerdam (3.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Xandro Schenk (24.), Robin Schouten (75.)

Rode kaart(en) Jong Ajax: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X