De Graafschap start oefenreeks met overwinning op de Achterhoek Cup winnaar

Voor de ene club, SDOUC, was het vanmiddag het toetje na een lang en zwaar seizoen, waarin uiteindelijk nog een prijs, de Achterhoek Cup werd gewonnen. Voor de andere, De Graafschap, de start van een nieuw seizoen. Ook was het een wedstrijd tussen de gaande man Jan Vreman en de nieuwe trainer Adrie Poldervaart.

Bij opkomst van de spelers werd door de fanatieke aanhang, SpinSide Doetinchem, ondersteund door vuurwerk een groot spandoek ontvouwd, waarin men hoopt dat de club met veel nieuw elan en jeugd samen met de supporters het komende seizoen meer gaat glans gaat geven dan het afgelopen jaar.

In de eerste set van 30 minuten zagen we aantal nieuwe spelers, Jan Lammers, Alexander Büttner, Siem de Jong, Xandro Schenk en Robin Schouten, binnen de lijnen. Ondanks dat er veel druk werd gezet door de Superboeren ging het de ploeg niet gemakkelijk af. Zo werd SDOUC na een overtreding op Yilmaz een zuivere strafschop onthouden. Kansen waren er daarna voor Robin Schouten en Siem de Jong die de bal via de onderkant lat het veld weer in ziet stuiteren.

Na 20 minuten mochten we dan toch het eerste doelpunt van de oefencampagne noteren. Het is Danzell Gravenberch die na een gekraakt schot van Siem de Jong de bal tegen de touwen schiet voor 0-1. Beide ploegen kregen daarna nog een aantal scoringsmogelijkheden.

In de 2e set van 30 minuten werden diverse verse krachten waaronder nieuweling Lion Kaak ingebracht. Na een handsbal, Lion Kaak schoot hard tegen een tegenstander aan was het Danzell Gravenberch die uit toegekende penalty de 0-2 liet aantekenen. Na 15 minuten spelen kregen opnieuw een aantal spelers speeltijd toebedeeld.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Kort na de rust was het een slippertje van de SDOUC-doelman, hij liet een schot van Hicham Acheffay door zijn benen gaan, die zorgde voor de 0-3. De vermoeidheid en de tol van een lang een zwaar seizoen brak de ploeg van Jan Vreman meer en meer op. Zo pikte Devin Haen zijn doelpuntje mee naar goed doorlopen 0-4.

In het laatste half uur liepen de Superboeren gemakkelijk weg van hun tegenstander. In de 73e minuut was het Ezra van der Heiden die vrij voor het doel fraai wist af te ronden. 0-5. Twee minuten later zorgde Anis Yadir voor de eindstand door een voorzet van Jimmy van der Logt doeltreffend af te ronden 0-6.

SDOUC zette daarna nog even aan maar ondanks de paar kansje die ze kregen wisten ze het net niet te vinden.

Volgende week zaterdag 9 juli speelt De Graafschap haar 2e oefenwedstrijd. Plaats van handeling is Sportpark Zuid in Aalten. Tegenstander is dan Rot Weiss Oberhausen (Regional liga West). Begintijd 14.30 uur.

Kijk voor meer foto's van deze wedstrijd hier

Zaterdag 2 juli 2022 (Oefenprogramma 2022-2023)

SDOUC - De Graafschap 0-6 (0-2)

Arbiter: Koen Molenaar | Aantal toeschouwers: 2000

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Gravenberch (18.), 0-2 Gravenberch (37.), 0-3 Acheffay (48.), 0-4 Haen (52.), 0-5 Van der Heiden (73.), 0-6 Yadir (75.)

Opstelling De Graafschap - minuut één tot minuut 30: Jurjus; Schouten, Lammers, Schenk, Büttner; Brittijn, De Jong, Schuurman; Korte, Gravenberch en Kaandorp.

Opstelling De Graafschap - minuut dertig tot minuut 45: Jurjus; Schouten, Fortes, Hillen, Büttner; Brittijn, Kaak, Neghli; Acheffay, Gravenberch en Önal.

Opstelling De Graafschap - minuut 45 tot minuut 60: Jurjus; Van der Logt, Fortes, Hillen, Schoppema; Kaak, Yadir, Neghli; Acheffay, Haen en Önal.

Opstelling De Graafschap - minuut 60 tot minuut 90: Danquah; Van der Logt, Hardeman, Willemsen, Schoppema; Bouihrouchane, Yadir, Lever; Van der Heiden, Haen en Lukassen.

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter

Instagram Twitter

Jong FC Utrecht

Vrijdag 3 mei, aanvang 20:00 uur

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.