Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verliest met 3-1 in Eindhoven

De Graafschap verliest met 3-1 in Eindhoven

Het is De Graafschap niet gelukt om de tweede ronde van de play-offs promotie/degradatie te halen. In Doetinchem eindigde het duel maandag 9 mei in een 1-1 gelijkspel. Hierdoor moesten de Superboeren vol aan de bak.

In het goedgevulde Jan Louwers Stadion, met 450 meegereisde supporters, deed EC Eindhoven (nummer drie van de ranglijst) goede zaken door De Graafschap (nummer negen van de ranglijst) uit te schakelen. FC Eindhoven wist met 3-1 te winnen van De Graafschap.

Trainer Jan Vreman kon weer beschikken over Jasper van Heertum. Jeffry Fortes schoof daardoor naar de linksback positie en zat Roland Baas op de bank. Johnatan Opuku begon aan de aftrap, waardoor Philip Brittijn buiten de basisformatie kwam te staan.

In het eerste half uur was er genoeg te beleven. Balverlies op het middenveld leverde een kans op voor de thuisploeg. Van afstand haalde Ogenia uit en schoot raak in de verre hoek, 1-0.

Na een kwartier kwam er een goede aanval over de linkerkant bij De Graafschap. Jeffry Fortes speelde de bal door op Camiel Neghli, die voor gaf. Johnatan Opuko kon de bal terug leggen op Mees Kaandorp, die perfect uit kon halen, 1-1.

De eerstvolgende aanval van FC Eindhoven bleek vervolgens weer trefzeker. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door een vrijgelaten Brym tot doelpunt gepromoveerd, 2-1. Enkele minuten later werd liep Sleegers gemakkelijk door de Achterhoekse verdediging om al vlot voor de 3-1 aan te tekenen.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Het zat De Graafschap vervolgens niet mee. Bij een nieuwe aanval werd Giovanni Korte diep gestuurd en wist tot een doelpoging te komen. Keeper Bertrams hield tegen en werkte een verdediger de bal voor de doellijn weg. De aansluitingstreffer viel niet. Dat was ook vlak voor rust waarbij Sam Hendriks de bal niet goed raakte.

In het tweede bedrijf probeerde De Graafschap het nog wel. Een hoekschop van Giovanni Korte werd door Jeffry Fortes over gekopt. In minuut 70 was er een grote kans voor Camiel Neghli, waarbij de bal achter Bertrams leek te gaan, maar de doelman kon alsnog redding brengen. In de tegenaanval kon Sleegers alleen op doelman Hidde Jurjus af lopen. De goalie wist die inzet te keren.

Het laatste schot van de wedstrijd was van Camiel Neghli, waarbij Bertrams redding bracht. De  wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor FC Eindhoven. Hierdoor zit het seizoen van De Graafschap er op en komt het tijdens voetbaljaargang 2022-2023 opnieuw uit in de Keuken Kampioen Divisie.

Van deze wedstrijd zijn foto's te vinden in ons fotoalbum.

(Wedstrijdstatistieken na de foto's)

Vrijdag 13 mei 2022 (Play-Offs promotie/degradatie 2021-2022)

FC Eindhoven - De Graafschap 3-1 (3-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Justin Ogenia (10.), 1-1 Mees Kaandorp (16.), 2-1 Charles-Andreas Brym (22.), 3-1 Joey Sleegers (24.)

Arbiter: Van der Laan Toeschouwers: 4.200

Opstelling FC Eindhoven: Bertrams, Vermeulen, Amevor ©, Peijnenburg, Seedorf, Ogenia (77. Bogaers), Brym (77. Janssen), De Keersmaecker, Verreth (82. Oostenbrink), Van der Sande, Sleegers.

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Jasper van Heertum (70. Basar ├ľnal), Ted van de Pavert ©, Jeffry FortesJohnatan Opoku, Jesse Schuurman (83. Philip Brittijn), Camiel Neghli (83. Joey Konings), Mees Kaandorp (61. Elmo Lieftink), Sam Hendriks (61. Danzell Gravenberch), Giovanni Korte.

Gele kaart(en) FC EindhovenBrym (29.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Jasper van Heertum (29.), Julian Lelieveld (31.), Giovanni Korte (74.)

Rode kaart(en) FC Eindhoven: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 12 april. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Telstar.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X