Clash der blauw witten onbeslist

Nog niet eerder in de bijna 50-jarige geschiedenis van de nacompetitie speelden De Graafschap en FC Eindhoven tegen elkaar.  De ploeg van trainer Rob Penders eindigde dit seizoen op een verrassende derde plaats en plaatsten zich voor het eerst sinds 2016 weer voor de play-offs. FCE overleefde een keer eerder de eerste ronde. In 2010 won het van AGOVV maar verloor destijds van Willem II in de 2e ronde.

FC Eindhoven was compleet en nam ook aanvaller Charles-Andreas Brym (terug van een schorsing) mee naar een volle Vijverberg. De Graafschap moest het daarentegen doen zonder de licht geblesseerde Jasper van Heertum. Roland Baas was zijn vervanger. Met de steun van de fanatieke aanhang die vanaf minuut 1 luidruchtig aanwezig was leek het op een mooie voetbalavond te worden. Dat werd het helaas niet.

Na 4 minuten komen de Superboeren goed weg. Ted van de Pavert liep op de hakken van Brym, die in het strafschopgebied naar de grond gaat. Scheidsrechter Bos ziet er geen overtreding in. Acht minuten later ging de bal wel op de stip na advies van de grensrechter. Het is Jeffrey Fortes die de bal uit een voorzet van Sleegers op zijn bovenarm krijgt. Sleegers is het zelf die de bal van 11 meter achter Hidde Jurjus schoot.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

In de fase daarna was FCE de betere ploeg. De Doetinchemmers zijn slordig aan de bal, creëren voorin niets en speelt veelal de lange bal. De Eindhovenaren daarentegen over zijn rustiger en spelen met meer overleg. Aan beide kanten zien we wat kansen. Zo was Sleegers dicht bij zijn 2e van de avond maar zijn poging ging hoog over het doel. In de slotfase zag Sam Hendriks zijn schot eenzelfde richting op gaan en was een schot van Giovanni Korte een gemakkelijke prooi voor doelman Bertrams.

Na de rust zagen we twee ongewijzigde ploegen. De eerste kans was voor Camiel Neghli die vanuit een moeilijke hoek hard naast schoot. Na 10 minuten komt FC Eindhoven op 0-2.  Uit een afvallende hoekschop van Van der Sande schoot De Keermaecker de bal tegen de touwen. De spits stond echter nipt buitenspel zodat zijn doelpunt werd afgekeurd.

De Graafschap voerde daarna de druk op. Kreeg via Giovanni Korte en kort daarna Sam Hendriks een tweetal kansen om de score in evenwicht te brengen. In de 73e minuut kreeg veerden de thuissupporters nog eens op, toen Jeffry Fortes de bal uit een corner tegen een omhooggestoken arm van Van der Sande werkte: ook een strafschop. Gravenberch deed wat Sleegers voor rust deed en scoorde 1-1.

Niet veel later was het dezelfde Van der Sande die een enorme kans op de 1-2 liet liggen door uit een vrije trap van Sleegers de bal in alle vrijheid naast te koppen. Gesteund door het fanatieke thuispubliek zette de Superboeren aan voor een slotoffensief. Invaller Basar Önal schoot in het zijnet, een poging van Danzell Gravenberch belandde in de handen van keeper Bertrams.

(Sfeer)foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(Wedstrijdstatistieken na de foto's)

Maandag 9 mei 2022 (Play-Offs promotie/degradatie 2021-2022)

De Graafschap - FC Eindhoven 1-1 (0-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Joey Sleegers (12. / strafschop), 1-1 Danzell Gravenberch (78. / strafschop)

Arbiter: Bos Toeschouwers: 10.022

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jeffry Fortes, Ted van de Pavert ©, Roland Baas (78.Milan Hilderink); Philip Brittijn, Jesse Schuurman, Camiel Neghli; Mees Kaandorp (66.Basar Önal), Sam Hendriks (66.Danzell Gravenberch) en Giovanni Korte (78. Johnatan Opoku).

Opstelling FC Eindhoven: Bertrams; Vermeulen, Amevor ©, Peijnenburg, Seedorf, Dahlhaus (64. Bogaers); Brym, De Keersmaecker Verreth (88. Van Son); Van der Sande (78. Ogenia) en Sleegers (88. Rácz).

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 maart. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Jong AZ.