MVV zorgt voor verrassing op de Vijverberg

Because the action needs a reason nam de club afgelopen woensdag afscheid van haar trainer Reinier Robbemond. In oud speler en trainer Jan Vreman werd een tussenpaus gevonden tot het moment dat de nieuwe hoofdtrainer het roer van hem overneemt.

De tegenstander van vanavond MVV zit in een neerwaartse spiraal. Een reeks van slechte wedstrijden is er de oorzaak van dat we ploeg van trainer Klaas Wels terugvinden op een 19e plek. Met MVV komt wellicht een ploeg naar Doetinchem die op dit moment het beste medicijn is voor de dip waarin we zitten.

In de opstelling voerde Jan Vreman direct enkele wijzigingen door. Zo verscheen Camiel Neghli in de basis en zette hij Philip Brittijn neer op het middenveld. Johnatan Opoku verdween daardoor uit de basis. Bij de Sterrendragers waren er basisplaatsen voor Mitchel Keulen en Marko Kleinen. Voor Sven Blummel was het een weerzien met zijn oude club.

Vanaf het eerste fluitsignaal trokken de Superboeren ten aanval. MVV werd goed terug gedrongen en loerde op een counter. Na tien minuten staat het echter al 0-1. Op aangeven van Dzepar scoorde Lake met een balletje over doelman Hidde Jurjus. De Graafschap kwam de mokerslag al snel te boven. Twee minuten later knalde Philip Brittijn op aangeven van Sam Hendriks, de bal onderkant lat binnen 1-1. Kort daarop ligt de bal weer in het Maastrichtse doel. Het doelpunt van Mees Kaandorp wordt echter vanwege buitenspel afgekeurd.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

MVV werd teruggedrongen en de Doetinchemmers kregen via Jesse Schuurman een tweetal kansen op de voorsprong. Aan MVV-zijde was er een kans voor Mart Remans maar zijn inzet ging recht op Hidde Jurjus af.

Na rust was het opnieuw Jesse Schuurman die een kans kreeg, maar zijn bal raakte de lat. Uit het niets kwam de ploeg van Klaas Wels op 1-2. Met een prachtige lob vanaf eigen helft schoot Remans de bal over de ver voor zijn doel staande Hidde Jurjus.

Met het inbrengen van Danny Verbeek en Joey Konings probeerde Jan Vreman het tij te doen keren. Echter het gewenste resultaat bleef achterwege. Het waren de Maastrichtenaren die de voorsprong vergrootten. Op aangeven van Lake was het oud Graafschap speler Sven Blummel die met een prachtige volley voor de 1-3 zorgde.

Met een slotoffensief probeerden de Superboeren nog wat te forceren. Zo waren er kansen via Joey Konings en debutant Basar Onal. Vlak voor tijd leek Danzell Gravenberch de spanning nog terug te brengen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege een overtreding.

Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum.

(Wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 18 maart 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - MVV 1-3 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Toshio Lake (9.), 1-1 Philip Brittijn (11.), 1-2 Mart Remans (56.), 1-3 Sven Blummel (75.)

Arbiter: Gerrets Toeschouwers: 9.265

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert ©, Jonathan Vergara Berrio (76. Basar Önal); Jeffry Fortes, Philip Brittijn, Jesse Schuurman; Mees Kaandorp (70. Danny Verbeek), Sam Hendriks (70. Joey Konings) en Camiel Neghli (76. Danzell Gravenberch)

Opstelling MVV: Matthys; Yegen, Zeegers, Waem, Keulen; Kleinen (64. Aziz), Dzepar, Van Bommel; Blummel © (87. Schenk), Lake en Remans (87. Ntelo).

Gele kaart(en) De Graafschap: Gravenberch (83.)

Gele kaart(en) MVV: Lake (33.), Keulen (69.), Zeegers (79.), Remans (83.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) MVV: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter

Instagram Twitter

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.