ADO Den Haag en De Graafschap komen niet tot scoren

Het affiche tussen ADO Den Haag en De Graafschap is in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. Voor de thuisclub was het weer mogelijk om supporters te ontvangen. De toeschouwers zagen een sterker ADO Den Haag, waarin oud-De Graafschapspeler Gregor Breinburg in de basisformatie van coach Ruud Brood stond.

In de selectie van trainer Reinier Robbemond werd de jeugdspeler en Doetinchemmer Sam Hendriks gehuurd van SC Cambuur. Hendriks stond direct aan de aftrap, daar Danzell Gravenberch ontbrak in de wedstrijdselectie.

De eerste fase van de wedstrijd ging gelijk op. De Graafschap kreeg na een combinatie met Hicham Acheffay een poging via verdediger Roland Baas. Een voorzet van Giovanni Korte stelde Jeffry Fortes, weer terug van de Afrika Cup, om op doel te schieten. De inzet van de middenvelder ging naast.

In duel met verdediger Jasper van Heertum raakte Elia geblesseerd en verliet per brancard het veld. Ook Gregor Breinburg verliet voor de rust het veld met een blessure. Vlak voor het rustsignaal kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid, maar Hidde Jurjus tikte de bal van Bourard uit de hoek.

In de tweede helft bleef ADO Den Haag de betere ploeg. Aanvallend konden de Doetinchemmers weinig brengen. De thuisploeg kreeg de betere kansen. Kishna raakte de paal en Verheydt kopte in de handen van Hidde Jurjus.

Een vrijstaande Bourard raakte de bal niet goed en kon Hidde Jurjus makkelijk op pakken. In de blessuretijd drong De Graafschap nog aan op het doel van ADO Den Haag. Joey Konings wist bijna met een boogbal voor een treffer te zorgen, maar aanvaller Verheydt hield de bal voor de doellijn koppend weg.

Zodoende pakte De Graafschap een punt en had ADO Den Haag het betere voor elkaar. Voor de tiende keer hielden de Superboeren de nul. Komende vrijdag 4 februari om 20:00 uur wacht wederom een uitduel. Dan is Telstar de opponent.

Zondag 30 januari 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

ADO Den Haag - De Graafschap 0-0 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): -

Arbiter: Nagtegaal  Toeschouwers: -

Opstelling ADO Den Haag: Wentges, Moreo Klas, Amofa, Matthys, Kemper © (81. M. Mulder), Breinburg, Bourard, Steijn, Catic (81. Severina), Verheydt, Elia (30. Kishna).

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Ted van de Pavert ©, Jasper van Heertum, Roland Baas, Jeffry Fortes, Johnatan Opoku (74. Elmo Lieftink), Jesse Schuurman, Hicham Acheffay (46. Joey Konings), Sam Hendriks (60. Devin Haen), Giovanni Korte (88. Mees Kaandorp).

Gele kaart(en) ADO Den Haag: Matthys (78.), Kishna (88.), Severina (90+1.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Julian Lelieveld (59.), Giovanni Korte (87.)

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 maart. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Jong AZ.