Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Invaller Korte in de slotfase beslissend tegen Almere City FC

Invaller Korte in de slotfase beslissend tegen Almere City FC

De Graafschap kon in het thuisduel met Almere City FC geen beroep doen op Jeffry Fortes. Voor Kaapverdië komt de verdediger dinsdag opnieuw in actie tijdens de Afrika Cup. Joey Konings keerde terug in de wedstrijdselectie. Danzell Gravenberch en Philip Brittijn stonden, net als tegen Excelsior (0-0), aan de aftrap.

Bij opponent Almere City stonden twee oud-spelers van De Graafschap in de basis. In het doel met Agil Etemadi en op het middenveld aanvoerder Tim Receveur. Naast coach Alex Pastoor is Tim Bakens de assistent-trainer. De club uit Almere kent een moeilijk seizoen. De start van het kalenderjaar viel behoorlijk tegen met nederlagen tegen Jong PSV (5-1) en Roda JC (0-4).

(Verslag gaat verder onder de foto's)


Ook de thuisploeg bevindt zich al een geruime tijd in een lastige fase van het seizoen. De laatste 3 thuiswedstrijden gingen verloren tegen Jong Ajax (1-3), Helmond Sport (0-1) en VVV-Venlo (1-2). In het eerste bedrijf viel er weinig te noteren over de wedstrijd. Geen kansen en Almere City FC wat verdedigend speelde, met De Graafschap het balbezit.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Na een half uur speeltijd werd het duel tijdelijk stilgelegd, daar supporters op de Spinnekop tribune een gebaar maakten om wedstrijdbezoek bij de sport weer toegankelijk te mogen zijn.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Julian Lelieveld schoot een vrije trap in de muur en vlak voor de rust ging zijn schot voorlangs. De ruststand bleef steken op 0-0. Na een uur spelen was het eerste gevaar van de ploeg uit Almere te noteren met een schot van Van Leeuwen, welke naast ging.

Trainer Reinier Robbemond liet met een driedubbele wissel merken dat er wat moest veranderen om resultaat te boeken. Giovanni Korte, Joey Konings en Elmo Lieftink konden daar voor zorgen. Laatstgenoemde deed met een volley een poging op doel, maar ging zijn inzet naast.

Daarna leek de uitspelende ploeg goed druk te zetten en gevaarlijker te worden voor het doel van Hidde Jurjus. De Graafschap wist geen tegentreffer te incasseren, maar aan de andere zijde Korte metten te nemen met Almere City FC. Invaller Giovanni Korte haalde uit en schoot keurig langs de goede kant van de paal de bal binnen, 1-0.

Een moeizame zege werd in de slotfase geboekt. De Graafschap blijft op de zevende plaats staan. De eerstvolgende wedstrijd is zondag 30 januari om 16:45 uur op bezoek bij ADO Den Haag. Almere City FC is de nieuwe hekkensluiter, want het zag concurrent FC Dordrecht met 0-4 winnen bij Jong FC Utrecht.

Wedstrijdfoto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

(Wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 21 januari 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - Almere City FC 1-0 (0-0) 

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Giovanni Korte (90.)

Arbiter: Martens  Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert ©, Roland Baas, Rick Dekker, Johnatan Opoku (66. Elmo Lieftink), Jesse Schuurman, Philip Brittijn (78. Mees Kaandorp), Danzell Gravenberch (66. Joey Konings), Hicham Acheffay (66. Giovanni Korte).

Opstelling Almere City FCEtemadi, Van Vlerken, Leeuwin (78. Helstrup), Jacobs, Poll, Receveur ©, Duijvestijn, Smeets, Van Leeuwen (90+1. Pouwels), Arweiler (46. Wildeboer), Alhaft (71. Bouyaghlafen).

Gele kaart(en) De Graafschap: Ted van de Pavert (54.)

Gele kaart(en) Almere City FCDuijvestijn (45+4.), Van Leeuwen (45+5.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Almere City FC: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X