Slechte herstart voor de Superboeren

Na het winterreces van 3 weken hervatte De Graafschap vanmiddag de competitie met een duel tegen VVV uit Venlo.

De ploeg van trainer Luhukay kwam enigszins gehavend naar Doetinchem. Zo ontbraken Sven Braken, Tristan Dekker (beiden ziek), Danny Post, Mitchell van Rooijen en Yahcuroo Roemer (alle drie geblesseerd). Nieuweling Nick Venema zat deze zondag daarentegen wél bij de selectie. De spits, die wordt gehuurd van (Jong) FC Utrecht.

Aan Doetinchemse zijde keerde Ted van de Pavert terug in de basis na een buikgriep. Rick Dekker verving Jeffry Fortes, die uitkomt op de Africa Cup en Devin Haen startte voor de door corona besmette Joey Konings.  Verder ontbraken Mees Kaandorp en Danny Verbeek bij de Graafschap. Voor Johnatan Opoku was het een weerzien met zijn oude club. De middenvelder speelde van 2015 tot en met 2020 voor de geel-zwarten.

Het was vrij tam wat beide ploegen in de openingsfase lieten zien. Na een minuut of 15 zien we een paar kleine kansjes voor de thuisploeg door Jesse Schuurman, schot geblokt via been tegenstander en Giovanni Korte.

In de 26e minuut kreeg VVV haar eerste echte kans. Het was Hidde Jurjus die alert reageerde op een schot van Nick Venema. Niet veel later kreeg ook Devin Haen een grote kans na een solo van Jasper van Heertum, maar de jonge spits uit Zieuwent schoot de bal op de vuisten van doelman Van Crooij.

Tegen de verwachting in kwam VVV 5 minuten voor rust op voorsprong. Het was Kees de Boer die goed doorging over de rechte kant en de bal binnen wist te houden en voor te geven. Slecht uitverdedigen daarna door Ted van de Pavert deed de bal terug keren bij De Boer. Die zag Aaron Bastiaans vrij staat, die vervolgens zijn eerste doelpunt voor de ploeg van Luhukay laat aan tekenen.

Na de rust was het opnieuw De Graafschap dat ten aanval trok. VVV hield tegen en hoopte op een counter. Tot echte kansen kwam de ploeg van Reinier Robbemond niet. Uit de hoekschoppen kwam nog het meeste gevaar.

In de 54e minuut kopte Johnatan Opoku de bal op de paal. Vier minuten was er de gelijkmaker voor de Superboeren vanuit een corner. De bal werd bij de eerste paal verlengd door Jasper van Heertum richting Ted van de Pavert, die bij de tweede paal kon inkoppen.

In het vervolg ging de wedstrijd op en neer. Hicham Acheffay kreeg nog een grote kans maar raakte de bal niet goed. VVV kreeg via Venema en Bastiaans nog een paar kansen. In de 71e minuut was het Venema die uit een snelle uitval vrij voor doelman Hidde Jurjus kwam. Vol overtuiging en met vertrouwen schiet hij raak in de lange hoek.

Om de gelijkmaker te forceren komen in de slotfase Danzell Gravenberch en Elmo Lieftink nog in het veld. Danzell Gravenberch was nog dichtbij de gelijkmaker toen hij goed wegdraaide bij zijn tegenstander en snoeihard op goal schoot, maar doelman Van Crooij redde bekwaam.

In de slotfase was Venema nog dicht bij de 1-3, maar zijn solo eindigde met een schot in de handen van doelman Hidde Jurjus.

Foto's van deze wedstrijd zijn de vinden in ons fotoalbum.

Zondag 9 januari 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - VVV Venlo 1-2 (0-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Aaron Bastiaans (41.), 1-1 Ted van de Pavert (58.), 1-2 Nick Venema (73.)

Arbiter: Ruperti  Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert ©, Roland Baas, Rick Dekker (77. Elmo Lieftink), Johnatan Opoku, Jesse Schuurman; Hicham Acheffay, Devin Haen (77. Danzell Gravenberch) en Giovanni Korte (70. Philip Brittijn)

Opstelling VVV VenloVan Crooij; Pachonik, Koglin ©, Da Graca, Janssen, Schroijen; Van Dijck, Essanoussi (60. Theuerzeit / 88. Hajdaraj), De Boer; Venema en Bastiaans (79. Smans)

Gele kaart(en) De Graafschap: Van de Pavert (52.), Lelieveld (65.)

Gele kaart(en) VVV Venlo: Koglin (67.)