Jong PSV blijkt lastige opponent, wel 2-3 winst in de slotfase

De Graafschap zit in een mindere fase van het lopende voetbalseizoen. De Doetinchemse club bivakkeert op de vijfde plaats en verspeelde onlangs punten tegen FC Den Bosch (2-1 verlies), Telstar (1-1) en Jong Ajax (1-3 nederlaag).

Maandag 6 december 2021 was Jong PSV de tegenstander in Eindhoven. Tegen de andere beloftenteams Jong AZ (2-1 nederlaag), Jong FC Utrecht (2-2) en Jong Ajax (1-3) liet het team van trainer Reinier Robbemond punten liggen om aansluiting met de top van de Eerste Divisie te houden.

Ook tegen Jong PSV werd het een moeizame avond voor de Achterhoekers. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Doelman Hidde Jurjus moest redding brengen na een uithaal van Sealy. Na een half uur kwam het team van coach Ruud van Nistelrooy op een 1-0 voorsprong. Uit een vrije trap kopte Leysen binnen.

Aanvallend kon De Graafschap niets brengen. Een kans viel er niet te noteren, totdat PSV’er Saibari een verkeerde terugspeelbal gaf richting de eigen doelman. De bal ging over Müller heen het eigen doel in, 1-1. Daarna klonk het rustsignaal.

De blauw-witte formatie moest de tweede helft meer brengen om tot een resultaat te komen. Na tien minuten raakte Saibari de paal. Vervolgens kwam Jasper van Heertum binnen de lijnen voor Philip Brittijn. Daardoor kon Jeffry Fortes op het middenveld de ploeg verder op sleeptouw nemen.

Hicham Acheffay kwam niet tot scoren. In de tegenaanval raakte Tielemans de lat. Beide ploegen dichtbij een voorsprong. Ook Hicham Acheffay raakte vervolgens het houtwerk. Toch kwam Jong PSV op 2-1 door Colyn. In het laatste kwartier wist De Graafschap de achterstand om te zetten naar een overwinning.

Een schot van Hicham Acheffay werd gekeerd door goalie Müller, maar wist Johnatan Opoku de rebound binnen te werken, 2-2. In de blessuretijd was er eerst een mogelijkheid voor Jong PSV via Thomas. Echter zorgde invaller Jasper van Heertum in de uiterste slotfase voor de winnende 2-3.

Op 10 februari 2020 ontsnapte De Graafschap eveneens met een 2-3 overwinning in de slotminuten. Een soortgelijke scoreverloop waarin Ralf Seuntjens (2-2 in minuut 87) en Branco van den Boomen (2-3 in minuut 90) voor de 2-3 eindstand zorgden.

De Superboeren weten door deze overwinning plek vijf in bezit te houden, daar ploegen als Excelsior (0-2 bij Jong AZ) en ADO Den Haag (1-4 tegen Jong FC Utrecht) wonnen. Jong Ajax zegevierde met 1-0 tegen FC Emmen. Afgelopen vrijdag liet FC Volendam punten liggen tegen Helmond Sport (1-1).

Vrijdag 10 december om 20:00 uur is Helmond Sport de tegenstander op De Vijverberg. Het laatste affiche op 12 mei 2021 eindigde, nadat het tijdelijk gestaakt was na hevige regenval, in een doelpuntloos gelijkspel. Promotie liep De Graafschap op doelsaldo mis, nadat Go Ahead Eagles tien minuten voor tijd de winnende 1-0 tegen Excelsior had gemaakt en promoveerde.

De foto's in dit wedstrijdverslag zijn beschikbaar gesteld door BVO De Graafschap.

Maandag 6 december 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

Jong PSV - De Graafschap 2-3 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Fedde Leysen (32.), 1-1 Ismael Saibari (45+2./e.d.), 2-1 Simon Colyn (69.), 2-2 Johnatan Opoku (76.), 2-3 Jasper van Heertum (90+4.)

Arbiter: Rozendal  Toeschouwers: 0

Opstelling Jong PSV: Müller, Markelo, Seelt, Vos ©, Leysen (69. Bahadir), Kjølø, Saibari, Tielemans (72. Matuta), Sealy (84. Nassoh), Colyn (72. Thomas), Antonisse (46. Ledezma).

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Ted van de Pavert ©, Jeffry Fortes, Roland Baas, Johnatan Opoku, Philip Brittijn (57. Jasper van Heertum), Jesse Schuurman, Hicham Acheffay (81. Devin Haen), Joey Konings, Giovanni Korte (73. Danzell Gravenberch).

Gele kaart(en) Jong PSV: Markelo (56.), Thomas (90+3.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Philip Brittijn (42.)