Verdedigers doeltreffend met 1-2 zege in Almere

Tijdens het interlandweekend werden er in de Keuken Kampioen Divisie zes wedstrijden afgewerkt. Zondagavond 10 oktober om 20:00 uur was de aftrap tussen Almere City FC en De Graafschap. Vorig seizoen werden deze ontmoetingen in de slotfase beslist, daar beide ploegen voor een promotieplek gingen. In Almere viel in blessuretijd de 1-0. Bij een 1-2 tussenstand in Doetinchem scoorde Jesse Schuurman diep in blessuretijd een belangrijke 2-2.

Inmiddels kennen beide ploegen een wisselende start van het seizoen. Voor De Graafschap, na een zwak optreden tegen Roda JC (0-3 verlies), klom de ploeg van coach Reinier Robbemond weer richting het linkerrijtje. Voor Almere City FC liep het team van trainer Gertjan Verbeek de nodige punten liggen en bezitten negen punten na negen wedstrijden.

Bij afwezigheid van Philip Brittijn, Jeffry Fortes en Devin Haan wegens interlandverplichtingen, zitten er ook spelers aan de kant met een blessure. Elmo Lieftink stond centraal achterin met Jasper van Heertum. Laatstgenoemde keerde terug in de basis na een knieblessure. Julian Lelieveld nam de aanvoerdersband in ontvangst, daar Jeffry Fortes en Ted van de Pavert niet in actie konden komen.

De eerste helft in Almere leverde niet veel kijkplezier op. Een vol uitvak met 395 supporters zorgden voor een goede ambiance. Een schot was er voor de thuisploeg. De Graafschap kwam richting de rust voor het doel dan Agil Etemadi, de oud-De Graafschap doelman. Julian Lelieveld schoot over.

Joey Konings kwam vlak voor rust met het hoofd in botsing met tegenstander Smeets. De speler van Almere City FC werd in de rust gewisseld. Joey Konings stond aan de aftrap van de tweede helft, maar na het koppen van een bal, was het vervolgens toch de tijd om te wisselen. Danzell Gravenberch was zijn vervanger.

Op dat moment keek de Achterhoekse club tegen een 1-0 achterstand aan. Een vroege treffer aan de start van de tweede helft werd geïncasseerd. Een goed lopende aanval van de thuisploeg werd in de korte hoek binnen geschoten door Van Vlerken.

De Graafschap liet op deze regenachtige avond meer van zich zien om voor het doel van Etemadi te komen. Na een uur spelen een goede pass van Hicham Acheffay op de doorgekomen Julian Lelieveld. De aanvoerder gaf voor en in een kluts kon Jasper van Heertum het laatste zetje over de doellijn werken, 1-1.

Niet veel later probeerde Jasper van Heertum het van afstand, maar het schot ging over. In het laatste gedeelte had Danzell Gravenberch een goede actie in huis. De aanvaller was de verdediger te slim af om vervolgens uit de draai op doel te schieten. Het schot werd in eerste instantie gekeerd door keeper Etemadi, maar Julian Lelieveld werd vrijgelaten om binnen te tikken, 1-2. In de slotfase deed de thuisspelende ploeg nog een offensief om voor de gelijkmaker te gaan, maar de stand bleef ongewijzigd.

Hierdoor doet De Graafschap goede zaken en staat het, evenals Excelsior, met negentien punten aan kop. FC Volendam en Jong AZ volgen met één punt achterstand, maar ook één wedstrijd minder te hebben gespeeld. Almere City FC blijft voorlopig nog in de onderste regionen. Vrijdag 15 oktober volgt op De Vijverberg het duel met tegenstander FC Eindhoven.

De foto's in dit item zijn beschikbaar gesteld door BVO De Graafschap.

Zondag 10 oktober 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

Almere City FC - De Graafschap 1-2 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Bram van Vlerken (47.), 1-1 Jasper van Heertum (63.), 1-2 Julian Lelieveld (78.)

Arbiter: Nagtegaal  Toeschouwers: 3.007

Opstelling Almere City FC: Etemadi, Van Vlerken, Leeuwin ©, Breedijk (14. Helstrup), Lesquoy, Resink (82. Wildeboer), Duijvestijn, Smeets (46. Esajas), Van Leeuwen (68. Alhaft), Pouwels (46. Arweiler), Van Hoeven (82. Puriel)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Julian Lelieveld ©, Jasper van Heertum, Elmo Lieftink, Roland Baas, Rick Dekker, Johnatan Opoku (70. Camiel Neghli), Jesse Schuurman, Hicham Acheffay, Joey Konings (51. Danzell Gravenberch) Giovanni Korte (64. Jonathan Vergara Berrio)

Gele kaart(en) Almere City FC: Van Leeuwen (66.), Lesquoy (70.), Helstrup

Gele kaart(en) De Graafschap: Joey Konings (36.)