De Graafschap sleept op de valreep er een gelijkspel uit

Gisterenavond was de verrassende nummer twee uit de KKD-divisie, Jong FC Utrecht, te gast op De Vijverberg. Opnieuw dus een topaffiche in een goed gevuld stadion. De beloften uit de Domstad staan dit seizoen onder leiding van oud Graafschap speler en trainer Darije Kalezic.

De Domstedelingen kende, met 4 overwinningen op rij, een goede start van de competitie.  Aan de Superboeren de mooie taak deze reeks te stuiten.  Bij het team van trainer Reinier Robbemond ontbrak naast de langdurige geblesseerden Ted van de Pavert en Danny Verbeek, ook Danzell Gravenberch in verband met een verplichte thuisquarantaine.

De Superboeren waren in de eerste helft de betere ploeg. Kansen kreeg het genoeg. Zo schoot Giovanni Korte de bal over het doel op aangeven van Hicham Acheffay. En Jesse Schuurman ziet in scoringspositie zijn inzet geblokt worden door een been. Jong FC Utrecht stond echter goed en gaf daardoor ook weinig weg. Zo af en toe kwam de ploeg eruit echter zonder groot gevaar te stichten.

Na een half uur krijgt Jeffry Fortes een grote kans om de scoren te openen. Uit een hoekschop van Giovanni Korte komt de bal bij de Graafschap aanvoerder. Hoog boven iedereen uit toren kopt hij de bal op de lat. Met nog 5 minuten te gaan tot aan het rustsignaal zijn de Superboeren in de aanval. Joey Konings legt de bal met de borst klaar voor Rick Dekker, die vanaf rand 16 meter de bal snoei hard  in het doel schiet. 1-0.

Na de pauze komen de beloften beter uit de startblokken dan de Doetinchemmers. Ze vallen meer aan en maken na 5 minuten de gelijkmaker. Het is Jeffry Fortes die de bal ietwat ongelukkig achter zijn doelman Hidde Jurjus werkt. 1-1.  Na een uur spelen krijgen de Superboeren een grote kans op de 2-1. Roland Baas geeft een voorzet op Joey Konings die de bal kopt. Doelman Keijzer weet echter met een fabelachtige redding een treffer te voorkomen.

Om wat te forceren brengt trainer Reinier Robbemond in de 67e minuut 2 verse krachten in. De youngsters Devin Haen en Philip Brittijn komen Joey Konings en Hicham Acheffay aflossen. Om de druk nog meer op te voeren komen 10 minuten later ook nog Johnatan Opoku en Camiel Neghli het veld in.

Vijf minuten voor het eindsignaal krijgt Devin Haen een grote kans. Hij ziet zijn bal echter via de binnenkant paal het veld weer in komen. Het is echter de ploeg van Darije Kalezic die de Vijverberg stil weet te krijgen vlak voor het einde van de wedstrijd. Uit een counter slaan de beloften in een keer toe. Uit een pass van de net ingevallen Mukeh komt de bal bij de andere invaller Fernandes. Die in de een op een situatie met Hidde Jurjus rustig blijft en de bal over de doelman het doel in chipt. 1-2.

Gesteund door het fanatieke publiek probeert De Graafschap alsnog de gelijkmaker te scoren. De beloften weten ondanks pogingen van Jeffry Fortes, Philip Brittijn en Julian Lelieveld met hangen en wurgen stand te houden. Toch wordt er nog gescoord. In werkelijk de allerlaatste seconde komt de bal bij Philip Brittijn, die geen moment twijfelt en het leder achter doelman Keijzer schuift. 2-2

Van deze wedstrijd zijn weer foto's gemaakt. Deze zijn terug te vinden in ons fotoalbum.

Vrijdag 24 september 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - Jong FC Utrecht 2-2 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Rick Dekker (39.), 1-1 Jeffry Fortes (51. / eigen doelpunt), 1-2 Derensili Sanches Fernandes (87.), 2-2 Philip Brittijn (90+5.)

Arbiter: V/d Laan  Toeschouwers: 7.698

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Jeffry Fortes ©, Roland Baas; Rick Dekker, Elmo Lieftink (81. Johnatan Opoku), Jesse Schuurman; Hicham Acheffay (67. Philip Brittijn), Joey Konings (67. Devin Haen) en Giovanni Korte (81. Camiel Neghli).

Opstelling Jong FC Utrecht: De Keijzer; Mokono (56. Eersteling), Meissen, Van den Hoek, Culhaci (85. Mukeh); Ikeshita, Van den Berg, Van der Kust; Mallahi (46. Rijks), Venema © (85. Sanches Fernandes) en El Azrak (68. Maddy).

Gele kaart(en) De Graafschap: Rick Dekker (75.)

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: Van den Berg (25.) Van der Kust (90.)