Excelsior niet opgewassen tegen De Graafschap

De Superboeren stonden gisterenavond voor een moeilijke taak. Na nederlagen tegen FC Volendam en Jong AZ stond de ploeg van trainer Reinier Robbemond voor de moeilijke taak om de cruciale wedstrijd tegen de verrassende nummer 2 Excelsior in winst om te zetten. Het moest dat doen met een gehavend elftal. Zo ontbraken de basisspelers Ted van de PavertDanny Verbeek en Johnatan Opoku. Hun logische vervangers waren Jeffry Fortes, Jesse Schuurman en Hicham Acheffay.

Vanaf het beginsignaal af zetten de Superboeren de Kralingers meteen onder druk. Kansen kreeg het meer dan voldoende. Zo zag Rick Dekker na negen minuten zijn schot van 25 meter maar net naast gaan. Twee nieuwe kansen waren er na 25 minuten spelen voor Hicham Acheffay, die zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Van Gassel. Daarna kreeg Jeffrey Fortes een mogelijkheid, maar Aberkanne kan redding brengen voor de Rotterdammers.

Acht minuten voor rust had Elmo Lieftink de 1-0 op zijn schoen. Zijn schot verdwijnt echter in de handen van de Excelsior doelman. Twee minuten later is doelman Van Gassel opnieuw een sta in de weg ditmaal op een schot van Hicham Acheffay. Kort voor rust kregen de Doetinchemmers opnieuw een kans. Giovanni Korte schiet echter vanuit kansrijke positie de bal over de goal.

Na de rust kwam jongeling Philip Brittijn Rick Dekker aflossen. Tien minuten na rust is er dan eindelijk de meer dan verdiende treffer. Uit een hoekschop belandt de bal Jasper van Heertum. Zijn inzet van randje 16 meter gaat ver genoeg in de hoek om de Excelsior doelman kansloos te laten.

Lang kan De Graafschap niet genieten van de voorsprong. De allereerste kans voor de Kralingers is meteen raak. Azarkan scoort de 1-1 na een prachtige aanval met Dallinga. De Superboeren herstelden zich echter snel. Zeven minuten later was het alweer 2-1. Na een fout van oud Graafschap speler Sven Nieuwpoort is het de hardwerkende Joey Konings die de bal behendig langs doelman Van Gassel wipt

Het slotakkoord kwam ruim een kwartier voor het einde van Elmo Lieftink. Op fabelachtige wijze schiet hij een vrije trap in de kruising 3-1. Tot tweemaal toe zijn de deze avond superieure Superboeren nog dicht bij de 4-1. Eerst is het Julian Lelieveld, die 7 minuten voor tijd, zijn inzet net naast het doel ziet gaan. In de extra tijd is het Van Gassel die voorkomt dat Danzell Gravenberch kan scoren.

A.s. vrijdag 24 september opnieuw een thuiswedstrijd. Ditmaal komen de beloften van FC Utrecht naar Doetinchem.

Van en rondom deze wedstrijd zijn weer verschillende (sfeer) foto's gemaakt. Deze zijn te vinden in ons fotoalbum!

Vrijdag 17 september 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - Excelsior 3-1 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Jasper van Heertum (54.), 1-1 Marouan Azarkan (57.), 2-1 Joey Konings (67.), 3-1 Elmo Lieftink (77.)

Arbiter: Nijhuis   Toeschouwers: 7.274

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Jeffry Fortes ©, Roland Baas; Rick Dekker (46. Philip Brittijn), Elmo Lieftink (84. Jonathan Vergara Berrio), Jesse Schuurman; Hicham Acheffay (70. Camiel Neghli), Joey Konings (78. Devin Haen) en Giovanni Korte (84. Danzell Gravenberch).

Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, Nieuwpoort, Vlasenko (78. Botermans), Aberkane; Azarkan, Wieffer, Chacon (62. Eijgenraam), J. Baas (78. Driouech); Niemeijer © en Dallinga.