Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Opnieuw geen succes tegen Jong AZ in Wijdewormer

Opnieuw geen succes tegen Jong AZ in Wijdewormer

De Graafschap heeft een 2-1 nederlaag geleden bij Jong AZ. De voorgaande twee ontmoetingen in Wijdewormer werden de Doetinchemmers met 2-1 (2019) en 7-3 (2020) verloren. Een voetbaljaargang later weet Jong AZ opnieuw te zegevieren met 2-1.

Coach Reinier Robbemond kon niet beschikken over aanvoerder Ted van de Pavert (blessure). Danny Verbeek kwam tegen Jong AZ met de aanvoerdersband het veld op, maar moest al snel met een schouderblessure naar de kant. Zijn vervanger was Mees Kaandorp.

Giovanni Korte kwam met het eerste schot van de wedstrijd. Daarna werd een doelpunt van Jong AZ wegens buitenspel afgekeurd. Vervolgens schoot Koopmeiners de bal in de linkhoek binnen, 1-0. Vlak voor de rust drong De Graafschap aan, maar zag Giovanni Korte dat de bal nog voor de lijn werd weggewerkt.

De Doetinchemse formatie herpakte zich begin tweede helft. De stand werd met een volley van Elmo Lieftink gelijk getrokken, 1-1. Het team van Reinier Robbemond zette aan voor de 1-2 en kreeg enkele mogelijkheden. Het resulteerde niet in doelpunten.

Na een uur speeltijd weet de thuisploeg door invaller Barasi op 2-1 te komen. De Graafschap kon wederom gaan werken aan een nieuwe gelijkmaker. Door de aanvallende intenties van de blauw-witten kon Jong AZ een aantal keer counteren naar een nieuwe aanval. Zo moest keeper Hidde Jurjus een schot van Taabouni keren tot hoekschop.

In de slotfase kopte Devin Haen bijna de 2-2 binnen, maar doelman Reus keerde zijn inzet. Ook Julian Lelieveld (schot) en Danzell Gravenberch konden niet voorkomen dat Jong AZ de wedstrijd met 2-1 wist te winnen. Hierdoor pakt het beloftenteam uit Alkmaar de koppositie in met vijftien punten.

Vrijdag 17 september speelt De Graafschap op De Vijverberg tegen Excelsior, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie.

Maandag 13 september 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

Jong AZ - De Graafschap 2-1 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Peer Koopmeiners (13.), 1-1 Elmo Lieftink (48.), 2-1 Yusuf Barasi (61.)

Arbiter: Perez   Toeschouwers: .

Opstelling Jong AZ: Reus, Jacobs, Berkhout, Velthuis, Oosting ©, Koopmeiners, Lathouwers, Franken (60. De Jong), Poku (60. Barasi), Evjen (88. Griffith), Taabouni

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Jeffry Fortes, Roland Baas, Rick Dekker (78. Devin Haen), Johnatan Opoku (67. Jesse Schuurman), Elmo LieftinkDanny Verbeek © (3. Mees Kaandorp), Joey Konings (67. Danzell Gravenberch), Giovanni Korte (78. Hicham Acheffay)

Gele kaart(en) Jong AZ: Berkhout

Gele kaart(en) De Graafschap: Jeffry Fortes

Rode kaart(en) FC Emmen: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X