Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap gaat hard onderuit bij competitiestart

De Graafschap gaat hard onderuit bij competitiestart

De Superboeren zijn er gisterenmiddag niet in geslaagd de seizoensoverture winnend af te sluiten. Voor een goed gevulde Vijverberg was het net als in mei Roda JC dat de wedstrijd winnen wist af te sluiten.

 

In het eerste kwartier zagen we voor beide ploegen een aantal kansen. De eerste mogelijkheid was er voor de ploeg uit Kerkrade. In de 5e minuut is het Robert Klaassen die met een indraaiende vrije trap net het hoofd niet weet te bereiken van Fabian Serrarens. Kort daarop een mogelijkheid voor de Superboeren om de score te openen. Elmo Lieftink kopt de bal terug op Johnatan Opoku die zijn schot gestopt ziet worden door keeper Rody de Boer. De volgende kans is er eentje voor de Koempels. Via de opstomende Jubinata komt de bal bij Pflücke die vervolgens naast schiet.

 

Na een half uur kreeg de ploeg van trainer Robbemond wat meer grip op de wedstrijd. Richard Jensen greep goed in nadat doelman Rody de Boer een schot van Giovanni Korte niet goed weg kon tikken. In de slotfase kroop het team van coach Jurgen Streppel door het oog van de naald toen een omhaal van Korte op de kruising uiteenspatte. De laatste kans van de eerste helft was voor de Limburgers. Uit een voorzet van Serrarens komt de bal bij Pflücke die echter niet kan uithalen.

 

Kort na de pauze waren het de 140 mee gereisde supporters uit Kerkrade die de armen de lucht in konden steken. Patrick Pflücke kreeg alle ruimte in de as van het veld en legde breed op Niek Vossebelt, waarna Denzel Jubitana afrondde: 0-1.

 

Tien minuten later was het opnieuw raak. Een verkeerde terug speelbal beland bij Jubinata, die alleen voor de Hidde Jurjus kwam te staan. Hij aarzelde niet en schoot de bal tegen de touwen. 0-2.

 

Kort daarop moest de wedstrijd even stil gelegd worden toen de harde kern van de Graafschap wat vuurwerk afstak op de Spinnekop.

 

Met het inbrengen van Devin Haen, Hicham Acheffay, Danzell Graveberch en Jesse Schuurman probeerden de Superboeren het tij nog te keren. Ook trainer Jurgen Streppel brengt een aantal verse krachten in het veld.  In de jacht op een tegen treffer is het de Roda defensie die een hard schot van Danny Verbeek weet weg te werken. Een schot van Hicham Acheffay werd nog weggewerkt voordat Danzell Gravenberch de bal kan binnen werken.

 

Enkele minuten voor tijd kwam de Trots uit het Zuiden op 0-3. Uit een voorzet van Bouchouari, die vier spelers van De Graafschap het nakijken gaf, komt de bal bij Pflücke, die de bal in de kruising schoot. In de ultieme slotfase probeerde Danzell Gravenberch de eer voor de Superboeren nog te redden maar vond in keeper Rody de Boer een sta in de weg.

Rondom deze wedstrijd zijn sfeerfotos's gemaakt. Deze zijn te vinden in ons fotoalbum.

Zaterdag 7 augustus 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - Roda JC 0-3 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Denzel Jubitana (48.), 0-2 Denzel Jubitana (56.), 0-3 Patrick Pflücke (88.)

Arbiter: Kamphuis   Toeschouwers: 6.354

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum,Ted van de Pavert ©,Roland Baas; Rick Dekker (56. Jesse Schuurman), Johnatan Opoku (72 Danzell Gravenberch), Elmo Lieftink; Danny Verbeek (85. Mees Kaandorp), Joey Konings (56. Devin Haen) en Giovanni Korte (72.Hicham Acheffay).

Opstelling Roda JC: De Boer; Marzo, Joppen, Jensen ©, Absalem (83. Lambrix); Klaasen, Bouchouari, Vossebelt (83. Remans); Jubitana (69. Vente), Serrarens en Pflücke (89. Souren).

Gele kaart(en) De Graafschap: Van Heertum (28.), Verbeek (67.), Lieftink (71.)

Gele kaart(en) Roda JC: Bouchouari (33.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Roda JC: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X