Verdienstelijk remise in laatste oefenduel

De Superboeren speelden vanmiddag hun laatste oefenduel in de voorbereiding voordat over een week de competitie start tegen Roda JC.

Tegenstander was Heracles dat met het 2e garnituur aan de start verscheen. De Superboeren startten in de formatie die vermoedelijk volgende week ook start in de competitie. Bij Heracles bleef oude Graafschap speler Delano Burgzorg de gehele wedstrijd aan de kant. Bij de Doetinchemmers kreeg oud Heraclied Joey Konings in de spits de voorkeur boven Danzell Gravenberch.

De ploeg van trainer Frank Wormuth was zeker in de eerste periode van de eerste helft de bovenliggende partij. Dertig seconden na aftrap was het al bijna 1-0. Sinas Bakis schiet op aangeven van Amissi de bal rakelings langs het doel van Hidde Jurjus. Even later was het Hidde Jurjus die redding brengt op een schot van de La Torre.

Na 11 minuten mag Heracles aan de rechterkant vlak voor de 16 meter een vrije trap nemen. Uit de voorzet is het Mateo Les die de bal binnen kopt. Het doelpunt wordt wegens buitenspel echter afgekeurd. Tien minuten later moet Hidde Jurjus opnieuw reddend optreden bij een schot van Mohamed Amissi.

Na 20 minuten kropen de Superboeren wat meer uit hun schulp en delen via Rick Dekker de eerste speldenprik uit. Uit een goede aanval opgezet door Joey Konings beland de bal via Giovanni Korte bij de middenvelder. Zijn schot gaat echter een metertje naast het doel. Enkele minuten later valt dan toch de 1-0. Uit een voorzet van Sz?ke is het Amissi die doeltreffend afrondt.

Na een half uur komt de ploeg van Reinier Robbemond langs zij. Uit een assist van Joey Konings schiet Danny Verbeek vanaf rand 16 meter de bal buiten bereik van doelman Damen in de rechter beneden hoek. Na de gelijkmaker was het een minuut later alweer 2-1 via Sinan Bakis. Lang weet Heracles de voorsprong niet vast te houden. Via Joey Konings wordt het 3 minuten later 2-2. Uit een goed opgezette aanval ontvangt hij de bal van Danny Verbeek, bij de 2e paal. Met de punt van zijn schoen schiet hij de 2e voor de blauw witten deze middag binnen.

Het scheelde niet veel of De Graafschap had kort daarop de leiding genomen. De inzet van Giovanni Korte gaat echter net naast het doel.

Na de pauze 2 ongewijzigde ploegen.

Kort na rust leek het 2-3 te worden via Johnatan Opoku , maar het is Navajo Bakboord die met een omhaal de bal van de lijn haalt. Na 20 minuten spelen is het Amissi die vanaf de linkerkant met een individuele actie die 16 meter in slalomt. Zijn schot gaat via de vuisten van Hidde Jurjus over de achterlijn.  Uit de tegenaanval na de corner wordt Joey Konings ten val gebracht. Uit de vrije trap schiet Johnatan Opoku de bal vrij hard naast het doel.

Vanaf de 70e minuut golfde het spel wat op en neer. Eerst lijkt Danny Verbeek De Graafschap op voorsprong te koppen. Een minuutje later schiet Sinan Bakis de bal net naast. Met nog ruim 15 minuten te spelen wordt er aan beide kanten gewisseld.

In de 80e minuut was Noah Fagida dicht bij een doelpunt. Uit een corner schiet hij de bal halfvolley via de lat over het doel. De laatste kans van de wedstrijd is voor de Superboeren. Uit een schot op de paal van Jasper van Heertum beland de bal bij Philip Brittijn die het leder in de rebound naast schiet.

Tijdens deze wedstrijd zijn weer wedstrijdfoto's gemaakt. Deze zijn te vinden in ons fotoalbum.

Zaterdag 31 juli 2021 (Oefenwedstrijd Seizoen 2021-2022)

Heracles Almelo – De Graafschap 2-2 (2-2)

24. Mohamed Amissi 1-0, 32. Danny Verbeek 1-1, 33. Sinan Bakis 2-1, 35. Joey Konings 2-2

Opstelling Heracles: Alessandro Damen, Navajo Bakboord (77.Noah Fadiga), Rohat Agca, Mateo Les, Ruben Roosken (75.Giacomo Quagliata), Luca de la Torre, Elias Sierra, Adrian Szöke, Kasper Lunding, Sinan Bakis en Mohamed Amissi (83.Jeremy Cijntje).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert, Roland Baas (88. Hamza Bouihrouchane); Elmo Lieftink, Johnatan Opoku (77. Devin Haen), Rick Dekker (77. Jesse Schuurman), Danny Verbeek (77. Mees Kaandorp), Joey Konings (77. Danzell Gravenberch) en Giovanni Korte (77. Philip Brittijn).

Roda JC Kerkrade

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.