Lastig avondje voor de Superboeren in Groesbeek

Gisterenavond oefende De Graafschap ter voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen De Treffers uit Groesbeek. De tweede divisionist staat onder leiding van oud Graafschap trainer Jan de Jonge.

De Graafschap dat in de eerste helft met een mix van basis en jeugdspelers speelde het moeilijk tegen de Roodzwarten. In het eerste kwartier waren ze de bovenliggende partij. Kansen kreeg de ploeg uit Groesbeek via Campman die net naast schoot en Vlijter die zijn schot in het zijnet ziet belanden.

De Doetinchemmers kregen gedurende het verloop van de eerste helft wat meer houvast op de wedstrijd. Kansjes vallen er te noteren voor Giovanni Korte die zijn voorzet geblokt ziet worden waarnaar de keeper de bal moet wegstompen.

In de tegenaanval is het Zwanen die met een goede actie Vlijter bereikt. Zijn inzet is een gemakkelijke prooi voor keeper Guus Vaags. Kort daarop is het opnieuw Giovanni Korte die de bal mee krijgt van Devin Haen. Zijn schietkans gaat via het been van een verdediger over de achterlijn.

Na rust komen met Jordy Rondeel en Marlon Versteeg twee oud Graafschappers het veld in bij De Treffers. Ook trainer Reinier Robbemond brengt een aantal verse krachten in.

In de tweede helft tapten de Superboeren uit een wat ander vaatje. Waren zeker de bovenliggende partij maar, hadden moeite om door de verdediging van De Treffers te komen. Na een goed uur spelen dan toch een grote kans. Camiel Negli gaf de bal goed voor op Danzell Gravenberch, die in de 5 meter Jordy Rondeel op zijn weg vindt.  Uit de hoekschop die daarop volgde schoot Jesse Schuurman het leder in de handen van keeper Jordy Rondeel.

Zoals we gewend zijn tijdens deze oefencampagne werd rond de 70 minuut opnieuw veel gewisseld aan Graafschap kant. Direct na de wissel is het Johnatan Opoku die een vrije kopkans krijgt uit een voorzet van Joey Konings. Hij kan tot zijn eigen ongenoegen net niet bij de bal.

De blauw witten zetten met een kwartier te gaan wat meer druk. Joey Konings krijgt nog een kans maar ziet zijn schot geblokt worden door Hettinga. Kansen waren er daarna niet meer te noteren. Het bleef zoals het begin 0-0.

A.s. zaterdag speelt de Graafschap haar laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding in Almelo tegen Heracles. Aanvang 13.00 uur. Een week later, op zaterdag 7 augustus opent De Graafschap in eigen huis de competitie tegen Roda JC.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

Dinsdag 27 juli 2021 (Oefenwedstrijd Seizoen 2021-2022)

De Treffers - De Graafschap: 0-0

Opstelling De Graafschap - eerste helft: Guus Vaags; Julian Lelieveld, Milan Hilderink, Jasper van Heertum, Roland Baas, Jonathan Vergara Berrio, Devin Haen (39. Camiel Neghli), Jesse Schuurman, Mees Kaandorp, Danzell Gravenberch en Giovanni Korte.

Opstelling De Graafschap - tweede helft: Nick van den Dam, Ebbe Wenting, Milan Hilderink (71. Thomas Kleinpenning), Elmo Lieftink, Hamza Bouihrouchane, Jesse Schuurman (71. Rick Dekker), Camiel Neghli (71. Johnatan Opoku), Philip Brittijn, Mees Kaandorp (71. Danny Verbeek), Danzell Gravenberch (71. Joey Konings) en Giovanni Korte (71. Hicham Acheffay).