Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap weet ook 4e oefenduel winnend af te sluiten

De Graafschap weet ook 4e oefenduel winnend af te sluiten

Voor het eerst sinds eind september 2020 was er vanmiddag weer een voetbalwedstrijd te zien met publiek op De Vijverberg. Kort voor de klok van 2 uur kregen de ca 1000 aanwezige supporters een warm welkomstwoord van omroepster Colinda Tromp. Even daarna verschenen de 11 basisspelers in het nieuwe thuistenue op het veld.

Tegenstander deze middag was mededivisionist Telstar dat de komende dagen een trainingskamp afwerkt in de Achterhoek.

De Graafschap zette vanaf het eerste fluitsignaal de ploeg uit Velsen meteen onder druk. De eerste 5 minuten werd er via de zijkanten opgebouwd, maar het was nog moeilijk om een opening te vinden. Die opening kwam er na 8 minuten weliswaar uit een standaard situatie. Uit een hoekschop van Danny Verbeek beland de bal bij de bij de 2e paal staande Elmo Lieftink. De middenvelder kopt de bal terug op aanvoerder Ted van de Pavert die het leder achter doelman Ronald Koeman knikt.

Na een klein kwartiertje krijgt Telstar een kans. Het is Glynor Plet die in de 16 meter de bal terugkaatst op Cas Dijkstra. Het schot van de aanvaller gaat over het doel van Hidde Jurjus.

In de 18e minuut is het opnieuw raak voor de Superboeren. De op links spelende Hicham Acheffay snijdt de 16 meter in waar hij door Yassine Zakir onreglementair ten val wordt gebracht. Vanaf 11 meter schiet Joey Konings in de linkerhoek de 2e van deze middag binnen.

Vijf minuten voor rust blijft Ted van de Pavert na een duel aangeslagen op het veld liggen. Na dat zijn hoofdwond is behandeld speelt hij gewoon weer verder.

Na de theepauze een ongewijzigd De Graafschap. Trainer Andries Jonker brengt 10 nieuwe spelers het veld in. Telstar kreeg wat meer grip op de wedstrijd echter zonder gevaarlijk te worden. Vlak voor de drinkpauze worden de Witte Leeuwen even gevaarlijk met de kopbal die via de lat overgaat.

Tijdens de drinkpauze wisselt trainer Reinier Robbemond met uitzondering van doelman Hidde Jurjus alle veldspelers. De eerder deze week aangetrokken Mees Kaandorp mag zijn eerste speelminuten gaan maken voor de Superboeren.

In de slotfase komen de Velsenaren nog terug tot 2-1. Tien minuten voor het eindsignaal straft Rashaan Fernandes een fout in de Graafschap defensie af. Hij schiet de bal in de verre hoek achter Hidde Jurjus.

Sfeerfoto's van en rondom deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

Zaterdag 24 juli 2021 (Oefenwedstrijd Seizoen 2021-2022)

De Graafschap - Telstar: 2-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Ted van de Pavert (8.), 2-0 Joey Konings (18.), 2-1 Fernandes (82.)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Julian Lelieveld (67. Ebbe Wenting), Jasper van Heertum (67.Milan Hilderink), Ted van de Pavert (67. Maas Willemsen), Roland Baas (67. Hamza Bouihrouchane); Elmo Lieftink (67. Jesse Schuurman), Johnatan Opoku (67. Devin Haen), Rick Dekker (67. Philip Brittijn); Danny Verbeek (67. Mees Kaandorp), Joey Konings (67. Danzell Gravenberch) en Hicham Acheffay (67. Giovanni Korte).

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X