De Graafschap maatje te groot voor FC Dordrecht

Op de Bezelhorst was VV Doetinchem gisterenmiddag gastheer voor de wedstrijd van De Graafschap tegen FC Dordrecht. Het was voor de Superboeren de 3e oefenwedstrijd in de aanloop naar de competitie start. In eerste instantie stond er een duel tegen FC Eindhoven gepland. Echter door een aantal corona gevallen kon deze wedstrijd geen doorgang vinden. In FC Dordrecht, dat zijn oefenwedstrijden tegen Excelsior Maassluis en Helmond Sport niet door zag gaan, werd voor De Graafschap een nieuwe tegenstander gevonden.

Trainer Reinier Robbemond startte met een elftal dat hoogstwaarschijnlijk ook de basis zal vormen tijdens de competitie. Danzell Gravenberch ontbrak gisterenmiddag wegens ziekte. Collega Michele Santoni had meer moeite om een elftal op de been te brengen. De basisopstelling telde de slechts acht beschikbare contractspelers waaronder ex-Graafschapspeler Toine van Huizen, twee jeugdspelers en één testspeler (Noah Lewis) terwijl de zeskoppige bank enkel uit jeugd- en testspelers bestond.

De Doetinchemmers startten sterk. Zetten meteen veel druk naar voren en het was dan ook niet vreemd dat na 4 minuten de eerste goal al viel. Vanaf links gaf Giovanni Korte een voorzet op Danny Verbeek. Zijn kopbal beland bij Roland Baas die via de paal de bal binnen schiet.

Tien minuten later mogen we het 2e doelpunt van de middag begroeten. Joey Konings wordt in de 16 meter onreglementair onderuitgehaald door de keeper van de Schapenkoppen. Hij neemt zelf de 11 meter die hij beheerst in de linkerhoek binnen schiet.

De Superboeren blijven de bovenliggende partij. Johnatan Opoku krijgt uit een hoekschop van Danny Verbeek een grote kans om de score te verhogen. Hij ziet zijn halfvolley geschoten bal via de vingertoppen van Bossin over het doel gaan. Na de drinkpauze is het Giovanni Korte die na een snelle aanval over de linkerkant door de Dordtse achterhoede slalomt. Zijn inzet wordt gestopt door de keeper.

In de 35e minuut mogen de blauw-witten opnieuw een strafschop nemen. Noah Lewis haalt binnen de 16 meter Julian Lelieveld onderuit. Opnieuw is het Joey Konings die het klusje klaart vanaf 11 meter. Ditmaal schiet hij de bal in de rechterhoek buiten bereik van doelman Bossin.

Met nog 5 minuten te gaan komt de bal uit een aanval van Giovanni Korte bij Rick Dekker. Die legt de bal af op Joey Konings. Het is echter de Dordtse doelman die zijn inzet van dichtbij stopt.

Na de theepauze komen Elmo Lieftink en Hicham Acheffay in het veld voor Jesse Schuurman en Danny Verbeek. Na 5 minuten verhogen de Superboeren de stand naar 4-0. Uit een ingooi van Roland Baas beland de bal bij Giovanni Korte. Hij geeft de bal vanaf links goed voor. Het is opnieuw Joey Konings die de bal van dichtbij gemakkelijk kan binnen schuiven. Zijn derde van deze middag.

In de 60e minuut wordt aan De Graafschap zijde flink gewisseld. Diverse youngsters kregen opnieuw speeltijd om hun kunsten te vertonen. Ook met deze spelers in het veld blijft De Graafschap goed druk naar voren zetten. De eilandbewoners kregen nauwelijks kansen om de achterhoede van de Superboeren te testen.

Kansen zien we voor Devin Haen die de bal ontvangt uit een voorzet van Camiel Neghli. Hij stuit jammer genoeg op keeper Bossin. Niet veel later was het bijna 5-0. Het is Jonathan Vergara Berrio die zich goed vrij kapt. Zijn geplaatste schot gaat maar net naast. Een minuut later opnieuw een kans. Ditmaal voor Devin Haen. Hij schiet de bal uit een steekpass van Hicham Acheffay recht in de handen van de doelman.

Zaterdag 17 juli 2021, aanvang 14:00 uur:

De Graafschap - FC Dordrecht: 4-0

Doelpuntenmaker(s):
 1-0 Roland Baas (4), 2-0 Joey Konings (21/pen), 3-0 Joey Konings (35/pen), 4-0 Joey Konings (50)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus (60. Nick van den Dam); Julian Lelieveld (60. Ebbe Wenting), Jasper van Heertum (60. Milan Hilderink), Ted van de Pavert (60. Thomas Kleinpenning), Roland Baas (60. Hamza Bouihrouchane); Rick Dekker (46. Elmo Lieftink), Johnatan Opoku (60. Jonathan Vergara Berrio), Jesse Schuurman (60. Philip Brittijn); Danny Verbeek (46. Hicham Acheffay), Joey Konings (60. Devin Haen) en Giovanni Korte (60. Camiel Neghli).

Roda JC Kerkrade

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.