De Graafschap sluit trainingsweek af met winst

Aan de boorden van de voormalige Zuiderzee, speelde De Graafschap vanmiddag haar 2e oefenwedstrijd, tegen 2e divisionist V.V. IJssselmeervogels, een van de succesvolste amateurclubs in Nederland. Drie jaar geleden oefenden de Superboeren ook als een tegen de Vogels in de voorbereiding. De Graafschap verloor destijds met 3-2, na 2x op voorsprong te zijn gekomen door goals van Youssef El Jebli en Anthony van den Hurk.

De Graafschap begon in tegenstelling tot vorige week nu met de nieuwelingen Giovanni Korte en Danzell Gravenberch in de basis. Verder had trainer Reinier Robbemond een basisplaats aan 2-voudig doelpuntenmaker Davin Haen toebedeeld.

In de eerste 45 minuten waren de Doetinchemmers de bovenliggende partij. Regelmatig werd via backs opgebouwd via de zijkanten. In de afwerking lieten de voorwaartsen het echter afweten. De kansen waren op de vingers van een hand te tellen. Uit een voorzet van Camiel Neghli trapt Danzell Gravenberch de bal van dichtbij over.  Net voor de drinkpauze is het Elmo Lieftink die uit een hoekschop de bal over de in het roze gestoken doel van Jaimy Schaap kopt. Giovanni Korte ziet 10 minuten voor de pauze zijn schot in de korte hoek gestopt worden door de doelman. Vijf minuten voor rust is het Danzell Gravenberch die handig de buitenspelval ontwijkt en op de keeper af gaat. Op snelheid wordt hij echter afgetroefd door Mitch Willems.

Na de theepauze brengen beide trainers 11 nieuwe spelers het veld in. Alleen bij de Rooien blijft Peter Langedijk als enige staan. Bij de Superboeren maakt de eerder deze week aangetrokken Hicham Acheffay zijn officieuze debuut.

De Graafschap komt kort na rust goed weg bij. Uit een vrije trap van de Vogels kopt Kozjak in buitenspelpositie de bal buiten bereik van Guus Vaags op de lat. Niet veel later krijgen de blauw witten een kans. Het is Milan Hilderink die de bal in de 5 meter uit een corner te zacht inschiet.

Een paar tel later wordt Hicham Acheffay goed in de diepte aangespeeld. Zijn schot in de korte hoek wordt goed gekeerd door de keeper. Een volgende kans is voor de Rooien. Een aanval over de linkerkant doet de bal belanden bij Langedijk die zijn schot gekraakt ziet worden.

Niet veel later weet die Peter Langedijk wel te scoren. Uit een doeltrap van de keeper reageert hij pijlsnel. Hij troeft eerst Julian Lelieveld nog af voordat hij de bal hard achter de Graafschap doelman schiet. Een kwartier later is het Danny Verbeek die de stand gelijk trekt. Uit een voorzet van Julian Lelieveld schiet hij van dichtbij de gelijkmaker binnen.

Tien minuten voor het eindsignaal is het opnieuw Danny Verbeek die scoort. Door wat geklungel in de achterhoede van de Vogels, komt de bal bij Danny Verbeek, die de bal achter doelman Brummel schuift. Met nog 5 minuten te gaan krijgt Julian Lelieveld nog een grote kans om de score verder op te voeren. Uit een aanval via meerdere schijven krijgt hij op de rand van de 16 meter de bal in bezit. Zijn schot wordt echter gekeerd door de keeper. Vlak voor het eindsignaal is het dan toch 1-3. Keeper Brummel komt zijn doel uit en maait vervolgens over de bal. Via Philip Brittijn beland de bal bij Johnatan Opoku die de bal in het lege doel schuift.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

Zaterdag 10 juli 2021, aanvang 15:00 uur:

IJsselmeervogels - De Graafschap: 1-3

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Langedijk (60), 1-1 Danny Verbeek (73), 1-2 Danny Verbeek (82), 1-3 Johnatan Opoku (89)

Opstelling De Graafschap (1e helft); Hidde Jurjus, Ted van de Pavert, Roland Baas, Elmo Lieftink, Rick Dekker, Giovanni Korte, Danzell Gravenberch, Camiel Neghli, Davin Haen, Ebbe Wenting, Hamza Bouihrouchane (24. Ezra van der Heiden)

Opstelling De Graafschap (2e helft): Guus Vaags, Julian Lelieveld, Milan Hilderink, Jesse Schuurman, Johnatan Opoku, Danny Verbeek, Joey Konings, Hicham Acheffay, Maas Willemsen, Philip Brittijn, Thomas Kleinpenning.

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.